Шахот во 1992 година

Години во шахот
Поврзани теми од периодот


Настани уреди

Родени уреди

Починале уреди

  • 28 јуни - Михаил Таљ (роден 1936), советси и латвиски велемајстор, поранешен светски првак во шах (1960)