Шаховска олимпијада 1992

Јубилејната 30. шаховска олимпијада организирана од ФИДЕ, која содржела натпреварувања во машка[1] и женска конкуренција, како и неколку настани кои биле одржани со цел да се промовира играта се одржала од 7 до 25 јуни 1992 во Манила, Филипини.

НаводиУреди

  1. Although commonly referred to as the men's division, this section is open to both male and female players.

ПоврзаноУреди

I неофицијална шаховска Олимпијада (Париз 1924)
II неофицијална шаховска Олимпијада (Будимпешта 1926)
III неофицијална шаховска Олимпијада (Минхен 1936)