Шахот во 1973 година

1973 во шахот содржи некои значајни настани.

Години во шахот
Поврзани теми од периодот

НастаниУреди

РодениУреди

ПочиналеУреди

  • 11 јуни - Фолке Рогард (роден 1899), шведски правник и официјален шаховски службеник, поранешен претседател на ФИДЕ (1949-1970)