Шахот во 1981 година

1981 во шахот содржи некои значајни настани.

Години во шахот
Поврзани теми од периодот

НастаниУреди

РодениУреди

ПочиналеУреди

  • 26 ноември - Макс Еве (роден 1901), холандски велемајстор, поранешен светски првак во шах (1935-1937)