Шахот во 1970 година

Години во шахот
Поврзани теми од периодот


Настани уреди

Родени уреди

  • 10 јануари - Алиса Мариќ, српска шахистка, женски велемајстор и меѓународен мајстор (таа и нејзината сестра-близначка Мирјана се единствените близнаци, кои ја имаат титулата велемајстор)
  • 10 јануари - Мирјана Мариќ, српска шахистка, женски велемајстор (таа и нејзината сестра-близначка Алиса се единствените близнаци, кои ја имаат титулата велемајстор)


Починале уреди