Анкица Бенинова (родена во Струмица) — македонска театарска, филмска и телевизиска глумица.

Анкица Бенинова
Роден Струмица
Националност Македонка
Занимање глумица
Татко Бранко Бенинов

Филмографија

уреди
Филмографија на глумецот Анкица Бенинова
Год. Назив Улога
2010-ти
2011 Турни ме да Кинисам ТВ-серија Теа
2014 Приказни од животот ТВ-серија Анушка
2015 Медена ноќ ТВ-филм Сестрата на Ленче
2015 Струмички народни приказни ТВ-серија
2020-ти
2022-2023 Бистра вода ТВ-серија

Надворешни врски

уреди