Светско првенство во фудбал 1974

1974 Светско првенство на ФИФА — Западна Германија
Fußball-Weltmeisterschaft 1974
Официјален постер
Официјален постер
Тимови 16  (од 99 квалификанти)
Домаќин Западна Германија
Шампиони  Западна Германија (втора титулa)
Одиграни натпревари   38
Постигнато голови 97  (просек 2.553 по натпревар)
Посетеност 434.500  (просек 11.434 по натпревар)
Најдобар стрелец Полска Гжегож Љато
7 гола
Најдобар играч не е биран


Шампиони на Светското Првенство во 1974
West Germany
Западна Германија
Втора титула
Светско првенство во фудбал

Уругвај 1930 | Италија 1934 | Франција 1938 | Бразил 1950 | Швајцарија 1954 | Шведска 1958 | Чиле 1962 | Англија 1966 | Мексико 1970 | Западна Германија 1974 | Аргентина 1978 | Шпанија 1982 | Мексико 1986 | Италија 1990 | САД 1994 | Франција 1998 | Кореја/Јапонија 2002 | Германија 2006 | Јужна Африка 2010 | Бразил 2014 | Русија 2018 | Катар 2022 |

Награди | Историја | Домаќини | Маскоти | Квалификации | Рекорди | Трофеи