Светско првенство во фудбал 1938

1938 Светско првенство на ФИФА — Франција
Coupe du Monde 1938
Официјален постер
Официјален постер
Тимови 15  (од 37 квалификанти)
Домаќин Франција
Шампиони  Италија (втора титулa)
Одиграни натпревари   18
Постигнато голови 84  (просек 4.667 по натпревар)
Посетеност 483.000  (просек 26.833 по натпревар)
Најдобар стрелец Бразил Леонидас
7 гола
Најдобар играч не е биран


Шампиони на Светското Првенство во 1938
Италија
Италија
Втора титула
Светско првенство во фудбал

Уругвај 1930 | Италија 1934 | Франција 1938 | Бразил 1950 | Швајцарија 1954 | Шведска 1958 | Чиле 1962 | Англија 1966 | Мексико 1970 | Западна Германија 1974 | Аргентина 1978 | Шпанија 1982 | Мексико 1986 | Италија 1990 | САД 1994 | Франција 1998 | Кореја/Јапонија 2002 | Германија 2006 | Јужна Африка 2010 | Бразил 2014 | Русија 2018 | Катар 2022 |

Награди | Историја | Домаќини | Маскоти | Квалификации | Рекорди | Трофеи