Светско првенство во фудбал 1970

1970 Светско првенство на ФИФА — Мексико
Mexico 70
Официјален постер
Официјален постер
Тимови 16  (од 75 квалификанти)
Домаќин Мексико
Шампиони  Бразил (трета титулa)
Одиграни натпревари   32
Постигнато голови 95  (просек 2.969 по натпревар)
Посетеност 1.603.975  (просек 50.124 по натпревар)
Најдобар стрелец Западна Германија Герд Милер
10 гола
Најдобар играч не е биран


Шампиони на Светското Првенство во 1970
Brazil
Бразил
Трета титула
Светско првенство во фудбал

Уругвај 1930 | Италија 1934 | Франција 1938 | Бразил 1950 | Швајцарија 1954 | Шведска 1958 | Чиле 1962 | Англија 1966 | Мексико 1970 | Западна Германија 1974 | Аргентина 1978 | Шпанија 1982 | Мексико 1986 | Италија 1990 | САД 1994 | Франција 1998 | Кореја/Јапонија 2002 | Германија 2006 | Јужна Африка 2010 | Бразил 2014 | Русија 2018 | Катар 2022 |

Награди | Историја | Домаќини | Маскоти | Квалификации | Рекорди | Трофеи