Почетен курс за ВикипедијаRizvan, добредојдовте на Википедија на македонски јазик, слободна on-line енциклопедија започната во август 2003 година!

Ве повикуваме на заедничка соработка при создавањето на нови енциклопедиски содржини и подобрување на постоечките 112.977 статии.


Еве неколку страници кои може да ви бидат од помош:


Своите придонеси во статиите не ги потпишувајте, додека коментарите на соодветните страници за разговор, корисничките страници и селската чешма Ве молиме да ги потпишувате на тој начин што ќе притиснете на копчето Button sig.png од лентата со алати или ако напишете 4 тилди (~~~~).

Сопствената корисничка страница (Корисник:Rizvan) можете да ја уредувате по сопствена желба во согласност со правилата за уредување на корисничките страници.


Ве молиме не вметнувајте заштитени материјали без дозвола од нивниот сопственик!

Не копирајте содржини од други веб страници ако немате добиено изрична согласност за тоа. Ако имате добиено согласност, напишете го тоа на страницата за разговор или едноставно додадете го тоа овде. Но задолжително, прво тоа направете го, а потоа започнете со вметнување на преземените содржини.

Ве молиме, имајте во предвид дека сите придонеси на Википедија се смета дека се објавени под ГНУ-овата Лиценца за слободна документација.


If you are not able to speak, understand or write Macedonian, please visit our Village Pump for non-Macedonian speakers if you have any suggestions or comments.


Поздрав, Raso mk, 11:19, понеделник, 1 март 2021

Викимедија МакедонијаУреди

Здраво. Ве известуваме дека во последните неколку месеци се трудиме да основаме здружение Викимедија Македонија, коешто ќе има за цел да ја промовира Википедија на македонски ајзик и останатите Викимедија проекти. Доколку сте заинтересирани, додаете го Вашето корисничко име овде. Доколку немате отворено корисничка сметка на Мета, сторете го тоа и притоа внимавајте да биде идентична како на Википедија.--Kiril Simeonovski (разговор) 17:10, 8 август 2009 (UTC)

Ви благодарам за убавите зборови. Ние сме отворени за соработка со сите, па затоа чувствувајте се слободно на Википедија на македонски јазик. И не заборавајте дека и Вие со Вашите придонеси станувате дел од овој проект и сте заслужни за неговиот развој. Во иднина, очекуваме и да постоиме како организација, во која и Вие ќе бидете рамноправен член како и сите други. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 15:02, 10 август 2009 (UTC)

Falla na vashiot odgovor i jas vi bllagodaram,i vi pozheluva uspeh na rabotata,so pozdrav--Rizvan (разговор) 16:50, 12 август 2009 (UTC)

TetovaУреди

Pse Tetova eshte vend i lirise? Tung nga Tetova --Никола Стоіаноски 22:12, 14 август 2009 (UTC)

  • Po po tetova është vend i liris se ne prej gostivari vim në Tetov e blejm gjith çka ma lir.Përshendetje.--Rizvan (разговор) 11:08, 15 август 2009 (UTC)Primite mnogu pozdrav.

Вики средбаУреди

Здраво. Ве известуваме дека на 29 август, сабота, со почеток во 12:00 ќе се одржи Вики средба во трговскиот центар Ramstore во Скопје, на која главно ќе се разговара за здружението Викимедија Македонија, за чие основање сте заинтересирани. Ве поканувам да присуствувате да оваа средба, а Вашето присуство може да го потврдите овде. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 21:06, 24 август 2009 (UTC)

Zdravo.Falla mnogu za izvestuvanjeto (za povikot na Viki credba)Vi pozheluva Napreduvanje i ubaa rabota.--Rizvan (разговор) 12:22, 26 август 2009 (UTC)

çestitУреди

Za mnogu godini golemiot praznik Muslimanski,Gospod da dade sreqa i dobar zhivot.--Rizvan (разговор) 13:24, 19 септември 2009 (UTC)

Me fat Rizvan! Tung--Никола Стоіаноски 13:29, 19 септември 2009 (UTC)
  • Primite pozdrav do site moderatori i Wikipedianci.--Rizvan (разговор) 17:29, 12 октомври 2009 (UTC)
  • za mngu godini I ubavini praznikot Bajram.(Gëzuar për shum vjet Kurban Bajrami)16.11.2010 --Rizvan (разговор) 09:48, 16 ноември 2010 (CET)
  • çestit praznikot Fitr Bajram za mnogu godini,i so mnogu streqa,ubav zhivot i zdravje.(Urime Festa e madhe Fitër Bajram për shum vjet, me shum fat,jetes e këndshme edhe shëndet.--77.29.171.19 (разговор) 22:20, 30 август 2011 (CEST)
  • Neka e so streqa Ramazanot, zdravje, ubavini, dobar zhivot i streqa.
  • Let jet për hajr Ramazani, Shëndet, Mirsi, Jet e lumtur dhe fat.--79.126.242.203 (разговор) 14:55, 20 јули 2012 (CEST)

Ре:PozdravУреди

Поздрав и од мене. Интересно место, кое доколку некој барем не го познава е жално. Да знаев турски поголеми ќе беа и статиите, но тоа е тоа. Поздрав и од мене, --Астрион (разговор) 16:20, 8 ноември 2009 (UTC)

Проблеми со Податотека:Trendafili.jpgУреди

Ви благодариме за подигнувањето на Податотека:Trendafili.jpg. Наведувањето на сликата дека е ваше дело се коси со местата на кои е пронајдена истата (видете тука).Погледнете на страната за авторски права. Ако не сте ја создале оваа датотека вие, ќе мора да го наведете сопственикот на авторските права. Ако сте ја нашле сликата на некое веб-место, тогаш би било доволно да доставите врска до веб-местото од каде што е земена сликата, заедно со условите за употреба на нивната содржина што се наведени на тоа веб-место. Меѓутоа, ако сопственикот на авторските права не е самиот издавач на веб-местото, треба да го дознаете сопственикот на авторските права.

Покрај додавање на изворот, ве молиме додадете и соодветна ознака за лиценцата што ни дозволува да ја користиме сликата, ако не е веќе додадена. Ако сликата, звукот или видео-клипот сте го направиле вие, тогаш можете да ја поставите ознаката {{Јд-јас}} или {{ГЛСД-корисник}}. Ако мислите дека датотеката спаѓа во неслободна содржина, искористете ознака како {{неслободна праведна употреба во|име-на-статија}} или една од ознаките наведени кај Википедија:Лиценци за слики#Праведна употреба. Видете Википедија:Лиценци за слики за целосен список на ознаки за авторски права и лиценци што може да ги користите.

Ако сте подигнале и други датотеки, ве молиме проверете дали сте го навеле нивниот извор и сте ги означиле правилно. Можете да погледнете список на датотеки што сте ги подигнале со кликнување овде. Сликите без извор и ознака може да бидат избришани една недела по откако биле означени како проблематични. Ако сликата е означена како неслободна, тогаш сликата ќе биде избришана 48 часа по 20:53, 12 март 2009 (UTC). Ако имате било какви прашања, слободно прашајте некој администратор или обратете се до Википедија:Прашања за авторски права. Ви благодариме за соработката. --Р ашо  19:37, 23 ноември 2009 (UTC)

Тука имаш многу слики за рози, кликни на која сакаш, копирај го насловот и пастирај го на твојата страница наместо таа сега што ја подигна. Твојата не е слободна за да стои на Вики, но имаш многу добри слики на Комонс. Комонс е база за слики и барај слики таму ако ти треба. Поз--Никола Стоіаноски 19:51, 23 ноември 2009 (UTC)
ОК, нема проблем, имате оставено една слика за Врбјани, пчелата, розата и шеќерпарето. Ако е ваша сликата со розите ќе ја оставиме но мислам дека не е ваша. Можете да користите слики од Комонс како што ви кажав, но како сакаш. Поздрав --Никола Стоіаноски 20:29, 23 ноември 2009 (UTC)
Сликите се во ред доколку се ваше дело. Но слики презвемани од други страници не може да се ставаат на википедија. Википедија има правила за слики во кои мора да се почитуваат авторските права. За жал сликата со трендафилите е дело на некој друг кој сигурно не дал согласност да му се дистрибуира сликата на други места без негова согласност и согласност некој да ја модифицира истата. Tung...--Р ашо  20:47, 23 ноември 2009 (UTC)
  • Sreqno Praznicite Novata 2010 ta godina i Bozhiqnite golemi praznici dollg zhivot i ubaini...--Rizvan (разговор) 18:35, 27 декември 2009 (UTC)
Фала Ризван, се најдобро !--Никола Стоіаноски 18:42, 27 декември 2009 (UTC)

СликаУреди

Здраво Ризван. Искрено мене не ми сметаше сликата, баш беше убава но имавме жалење од корисници кои сметаа дека сликата не е слободна и треба да се брише. Да бидам попрецизен, корисници тврдеа дека сликата не сте ја направиле вие, туку сте ја презеле од некоја страница и има авторски права од создавачот. Како шт знаете на Википедија се подигнуваат слики само кои се слободни, односно слики кои вие сте ги направиле или некој се откажал од авторските права. Ако немате против и ако сакате, тука можете да изберете слика со рози како замена за старата. Поздрав--Никола Стоіаноски 18:48, 25 април 2010 (UTC)

Не е работата во жалење, плачење или пречење, туку работата е во принципи и правила. Сликата била од тука и тоа подразбира кршење на авторски права. Администраторот што ја избришал, само се држел до правилата, а не до попустливоста. Tung --Р ашо  18:54, 25 април 2010 (UTC)
Dobroe jas sum zadovolen sho mi odgovori brgo i pricizno, pa zate jas baram izvinuvanje sho

vi otforif rabota so pozdrav --Rizvan (разговор) 19:36, 25 април 2010 (UTC)

Проблеми со авторските права за Слика:Gostivari.jpgУреди

Ви благодариме за подигнувањето на Слика:Gostivari.jpg. Меѓутоа, моментално недостигаат информации за статусот на авторските права врз неа. Википедија многу сериозно ги сфаќа авторските права. Доколку не се одреди лиценцата и изворот на сликата, можно е таа да биде избришана во краток временски рок. Ако ги знаете овие информации, можете да додадете ознака за лиценцата на страницата за опис на сликата.

Ако имате било какви прашања, слободно прашајте ги на Википедија:Прашања за авторски права. Ви благодариме за соработката. --Brainmachine (разговор)

Vi bllagodarime za pojasnuvanjeto okollu slikite i avtorski prava i bi ve zamolill da ne mise lutite zash mene ne mise jasni nekoi raboti pa jas mislam aku slikam jas so mojov aparat ena slika i go raçunam kaku moja rabota ? so pozdrav--Rizvan (разговор) 17:57, 15 август 2010 (CEST)

Вашата сметка ќе биде преименуванаУреди

04:46, 18 март 2015 (CET)

  • Falla za izmenata se sogllasuvam potpollno , ne trebet dase izvinuvate pa toa e i za moeto dobro Pozdrav Rizvan Rizvan (разговор) 17:02, 2 ноември 2015 (CET)