Предлошка:Малку извори

Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Употреба

уреди

Оваа предлошка се поставува на врвот на статијата. Има два изборни параметри:

  • Поле за опис: Изборното поле за опис се користи за поточно да се посочи за што се потребни извори. По основно, ако не се користи полето за опис, на предлошката се испишува „Оваа статија бара повеќе извори за проверливост.“ Ако внесете нешто во полето за опис, зборовите „Оваа статија“ се заменуваат со тоа што сте внеле. На пример, ако внесете {{малку извори|Заглавието „Детство“ од оваа статија}}, ќе се испише „Заглавието „Детство“ од оваа статија бара повеќе извори за проверливост.“

Поврзано

уреди