Диво месо (филм)

филм

Диво месо e македонски игран филм по сценарио на Горан Стефановски.

„Диво месо“
РежисерГоран Стефановски
СценаристГоран Стефановски
НастапуваатШишман Ангеловски
Благоја Чоревски
Ацо Ѓорчев
Димче Мешковски
Мето Јовановски
Ненад Стојановски
Ванчо Петрушевски
Жанрдрама
Премиера1984
ДржаваСФРЈ СФР Југославија
Јазикмакедонски

Премиерата била одржана во 1984 година.