Втора македонска кошаркарска лига 2011/12

Втората македонска кошаркарска лига 2011/12 било 20. издание на Втората македонска кошаркарска лига. Сезоната започнала на 22 октомври 2011 година, а завршила на 28 април 2012 година. Во оваа сезона првак бил Милениум.

Втора македонска кошаркарска лига 2011/12
Лига Втора македонска кошаркарска лига
Спорт кошарка
Временски период 22 октомври 2011 - 28 април 2012
Број на екипи 10
2011/12
Сезонски прваци Милениум
  вицепрваци Пелистер Спорт
Сезони на Втора македонска кошаркарска лига

← 2010/11

2012/13 →

Екипи уреди

Местоположба на екипите во сезоната 2011/12
Екипа Град Сала
Ангели Скопје Училишна сала Независна Македонија
Борец Баскет Велес Гемиџии
Водњански Лисици Скопје Јане Сандански
Гоце Делчев Штип Јордан Мијалков
Ултимејт Баскет / Кралеви1 Прилеп Тутунски Комбинат
Милениум Струмица Училишна сала Никола Карев
Неготино Неготино Младост
Пелистер Спорт Битола Младост
Тетекс ТТК Тетово Училишна сала Никола Штејн
Фруктал Јуниор Скопје Училишна сала Методија А. Ченто

1 Кралеви до деветтото коло настапувал под името Ултимејт Баскет.

Табела уреди

     Екипи кои напреднале во Првата лига мажи
     Екипа која отпаднала во Третата лига мажи
Место Екипа Победи Порази Постигнати
Кошеви
Примени
Кошеви
Кош
Разлика
Бодови Забелешка
1. Милениум 14 4 1555 1313 + 242 32 1-1; +19
2. Пелистер Спорт 14 4 1396 1302 + 94 32 1-1; -19
3. Водњански Лисици 13 5 1427 1308 + 119 31
4. Ангели 12 6 1473 1441 + 32 30
5. Гоце Делчев 11 7 1376 1283 + 93 29
6. Кралеви 8 10 1416 1422 - 6 26
7. Борец Баскет 6 12 1418 1545 - 127 24
8. Фруктал Јуниор 5 13 1439 1525 - 86 23 2-0; +42
9. Тетекс ТТК 5 13 1380 1520 - 140 23 0-2; -42
10. Неготино 2 16 1296 1517 - 221 20

Извор: Македонска Кошаркарска Федерација преку web.archive.org

Поврзано уреди

Надворешни врски уреди