Втора македонска кошаркарска лига 2010/11

Втората македонска кошаркарска лига 2010/11 било 19. издание на Втората македонска кошаркарска лига. Сезоната започнала на 16 октомври 2010 година, а завршила на 17 април 2011 година. Во оваа сезона првак бил Вардар.

Втора македонска кошаркарска лига 2010/11
Лига Втора македонска кошаркарска лига
Спорт кошарка
Временски период 16 октомври 2010 - 17 април 2011
Број на екипи 9
2010/11
Сезонски прваци Вардар
  вицепрваци Кожув
Сезони на Втора македонска кошаркарска лига

← 2009/10

2011/12 →

Екипи уреди

Местоположба на екипите во сезоната 2010/11
Екипа Град Сала
Вардар Скопје СРЦ Кале (мала сала)
Водњански Лисици Скопје
Гостивар 2009 Гостивар Младост
Гоце Делчев Штип Јордан Мијалков
Кожув Гевгелија 26 Април
Милениум Струмица
Неготино Неготино
Тетекс ТТК Тетово Училишна сала Никола Штејн
Фруктал Јуниор Скопје

Табела уреди

     Екипи кои напреднале во Првата лига мажи
     Екипа која отпаднала во Третата лига мажи
Место Екипа Победи Порази Постигнати
Кошеви
Примени
Кошеви
Кош
Разлика
Бодови Забелешка
1. Вардар 16 0 1548 1067 + 481 32
2. Кожув 13 3 1357 1124 + 233 29
3. Фруктал Јуниор 10 6 1343 1299 + 44 26
4. Гоце Делчев 9 7 1098 1058 + 40 25
5. Водњански Лисици 8 8 1116 1145 - 29 24
6. Тетекс ТТК 7 9 1102 1190 - 88 23
7. Милениум 4 12 1133 1256 - 123 20
8. Неготино 2 14 1124 1464 - 340 18 2-0; +18
9. Гостивар 2009 3 13 1116 1348 - 232 181 0-2; -18

1 Гостивар 2009 бил казнет со еден бод поради неодигран натпревар.

Извор: Македонска Кошаркарска Федерација преку web.archive.org

Поврзано уреди

Надворешни врски уреди