Влада на Оливер Спасовски

31. техничка влада на Македонија — орган на извршната власт во Македонија.

Влада на Оливер Спасовски
Спасовски

31. техничка влада на Македонија
2020
Спасовски во 2020
Конституирана3 јануари 2020
Распуштена31 август 2020
Организација
ПретседателСтево Пендаровски
ПремиерОливер Спасовски
Вкупно членови26
Статус во собраниеТехничка влада
Историја
Избори2016
Претходен кабинетЗаев I
Следен кабинетЗаев II

Состав на владата уреди

 • Оливер Спасовски – Претседател на преодната Влада на Република Северна Македонија
 • Радмила Шекеринска – министерка која ќе раководи со Министерството за одбрана
 • Бујар Османи – министер без ресор во Владата
 • Мила Царовска – министерка без ресор во Владата
 • Никола Димитров – министер кој ќе раководи со Министерството за надворешни работи
 • Наќе Чулев – министер кој ќе раководи со Министерството за внатрешни работи
 • Садула Дураки – министер кој ќе раководи со Министерството за политички систем и односи меѓу заедниците
 • Нина Ангеловска – министерка која ќе раководи со Министерството за финансии
 • Венко Филипче – министер кој ќе раководи со Министерството за здравство
 • Рената Дескоска – министерка која ќе раководи со Министерството за правда
 • Горан Сугарески – министер кој ќе раководи со Министерството за транспорт и врски
 • Крешник Бектеши – министер кој ќе раководи со Министерството за економија
 • Трајан Димковски – министер кој ќе раководи со Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство
 • Дамјан Манчевски – министер кој ќе раководи со Министерството за информатичко општество и администрација
 • Рашела Мизрахи – министерка која ќе раководи со Министерството за труд и социјална политика
 • Арбер Адеми – министер кој ќе раководи со Министерството за образование и наука
 • Горан Милевски – министер кој ќе раководи со Министерството за локална самоуправа
 • Хусни Исмаили – министер кој ќе раководи со Министерството за култура
 • Насер Нуредини – министер кој ќе раководи со Министерството за животна средина и просторно планирање
 • Роберт Поповски – министер без ресор задолжен за комуникации, отчетност и транспарентност
 • Едмонд Адеми – министер без ресор задолжен за дијаспора
 • Музафер Бајрам – министер без ресор задолжен за имплементација на Стратегијата за подобрување на состојбата на Ромите
 • Зорица Апостолска – министерка без ресор задолжена за странски инвестиции
 • Бардул Даути – министер без ресор задолжен за странски инвестиции
 • Елвин Хасан – министер без ресор задолжен за странски инвестиции
 • Хисен Џемаили – министер без ресор задолжен за странски инвестиции

Наводи уреди

Надворешни врски уреди