Зорица Апостолска

Зорица Апостолска — член на НСДП и министер без ресор во владата на Република Македонија. Таа на функцијата стапила во јуни 2017 година. Апостоловска била една од четирите жени министри во владата на Македонија од 2017. По професија е економист, а дипломирала на универзитетот „Св. Кирил и Методиј“.[1]


НаводиУреди

Надворешни врскиУреди