2030-тите („две илјади и триесеттите“) — следното десетлетие кое ќе започне на 1 јануари 2030 и ќе заврши на 31 декември 2039 г. Ова е четвртото десетлетие на XI век и III милениум.

Милениум: 3-ти милениум
Векови: 20-ти век21-ви век22-ри век
Децении: 2000-ти 2010-ти 2020-ти2030-ти2040-ти 2050-ти 2060-ти
Години: 2030 2031 2032 2033 2034 2035 2036 2037 2038 2039

Предвидувања и познати настани уреди

Наводи уреди

  1. „Total Midyear Population for the World: 1950-2050“. Опписна служба на САД. 15 декември 2008. Посетено на 30 март 2009. (англиски)
  2. Todd, Emmanuel (2003). After the Empire: The Breakdown of the American Order. New York: Columbia University Press. ISBN 023113102X.