Отвори го главното мени

Список на отомански територии

список на статии на Викимедија

Следува список на територии кои биле под власта на Отоманската Империја во периодот на нејзиното постоење од 1299-1922.

Borders of the Ottoman Empire (1683)

ЕвропаУреди

 
Отоманската империја во Европа (1680)

АзијаУреди

АфрикаУреди

ХронологијаУреди