Епир

појаснителна страница на Википедија

Името Епир може да има повеќе значења:

ГеографскоУреди

  • Епир (регион) - историски и географски регион во јужниот дел на Албанија и северозападниот дел на Грција.
  • Северен Епир - името дадено од страна на Грците за регионот кој сега е Јужна Албанија.

ПолитичкоУреди

ИсторискоУреди