Саронски Острови

островска група во Грција
(Пренасочено од Арго-Саронски острови)

Саронски острови е термин кој ги комбинира островите во соседските заливи - Саронскиот и Арголидскиот, кои и обата се отворени кон Егејското Море. Неговата употреба е особено погодна при опишувањето на Хидра и Докос, кои во суштина не се наоѓаат во ниту еден од заливите.

Хидра