Список на мртви јазици во Азија

список на статии на Викимедија
Asia satellite orthographic.jpg

Ова е список на мртви јазици во Азија. Јазиците се поделени по држави или региони.

КинаУреди

КорејаУреди

ЈапонијаУреди

Средна и Северна АзијаУреди

СибирУреди

ИндијаУреди

Шри ЛанкаУреди

ТајландУреди

Близок ИстокУреди

АнадолијаУреди

АрабијаУреди

КавказУреди

ИранскиУреди

ЛевантскиУреди

МесопотамијаУреди

ПоврзаноУреди