Добредојде! Nuvola apps kuickshow.png

Здраво, Coolzrock, и добредојде на Википедија! Благодариме за Вашите придонеси. Се надеваме дека Ви се допадна местото и одлучивте да останете. Еве некои страници кои можат да Ви бидат од помош:

Се надевам дека ќе уживате во уредувањето и во тоа што сте википедијанец! Ве молам потпишувајте ги вашите пораки на страниците за разговор користејќи четири тилди (~~~~); ова автоматски ќе го внесе Вашето корисничко име и датумот. Ако ви треба помош, видете Портал/Помош, слободно обратете ми се мене, или поставете го прашањето на оваа страница и ставете {{помош}} пред прашањето. Повторно, добредојде! -- MacedonianBoy  Oui? 14:39, 19 декември 2008 (UTC)

Иницијатива за квалитетни статииУреди

Иницијатива
           Здраво, Coolzrock!
Сакам да Ви се заблагодарам за досегашната помош во остварувањето на целите на иницијативите на Википедија на македонски јазик. Инцијативата за квалитетни статии има за цел е новиот предизвик, кој бара подобрување на квалитетот на постоечките статии, правејќи ги поверодостојни и обемни за да го привлечат вниманието на читателот. Во функција е и ВикиПроектот Рецензија со рецензијата која овозможува ситни промени во статиите. За повеќе информации видете:Википедија:ВикиПроект Квалитетни статии Се надевам дека активно ќе учествувате во оваа иницијатива и ќе помогнете за достигнување на посакуваните цели,

      Поздрав и успешна работа!

--Kiril Simeonovski (разговор) 22:43, 30 декември 2008 (UTC)

Иницијатива 25.000Уреди

Иницијатива
         Здраво, Coolzrock!
Сакам да Ви се заблогадарам за големиот придонес во достигнувањето на бројката од 22 222 статии на Википедија на македонски јазик. Пред нас е нов предизвик, а тоа е постигнувањето на бројката од 25 000 статии. Имено, сакам да Ве повикам во интензивното уредување на нови статии, со што за краток период би ја достигнале и оваа бројка, со што би добиле енциклопедија, која во вистинско светло го афирмира македонскиот јазик. За повеќе информации видете: Википедија:ВикиПроект Нови статии Се надевам дека активно ќе учествувате во оваа иницијатива и ќе помогнете за достигнување на посакуваните цели,

      Поздрав и успешна работа!

--Kiril Simeonovski (разговор) 22:43, 30 декември 2008 (UTC)

Иницијатива за градови во МакедонијаУреди

Иницијатива за градови во Македонија
         Здраво, Coolzrock!
Сакам да Ви се заблагодарам за Вашите скорешни придонеси и да Ве известам дека во рмките на ВикиПроектот Македонија се покренува иницијативата за подобрување на квалитетот и проширување на статиите за градовите во Република Македонија. За повеќе информации посетете ја листата на градови кои бараат промени, поделени по региони, ВикиПроектот Македонија, како и ВикиПроектот Географија. Се надевам дека активно ќе учествувате во оваа иницијатива и ќе помогнете за достигнување на посакуваните цели,

      Поздрав и успешна работа!

--Kiril Simeonovski (разговор) 22:43, 30 декември 2008 (UTC)

Неенциклопедиски содржиниУреди

Ја погледнав уште еднаш статијата за која протестирате затоа што е избришана, но за жал според принципите на википедиа се работи за неенциклопедиска содржина. --brest (разговор) 17:24, 23 април 2010 (UTC)

Користете го копчето „Прегледај“Уреди

  Ви благодарам за Вашите придонеси на Википедија. Во врска со Вашите уредувања на Шаблон:СССР странична лента, препорачано е да го користите копчето Прегледај кое се наоѓа веднаш до копчето Зачувај ја страницата пред да ги зачувате промените; ова Ви дава преглед на изгледот на изменетата страница и овозможува да ги пронајдете евентуалните грешки што сте ги направиле. Прегледот спречува создавање на преголем број на верзии на една страница создадени со поправање на грешки. Преголемиот број на верзии ја пренатрупува историјата на страницата како и скорешните промени и е доста непрактично. Ви благодарам за разбирањето. ----Brainmachinewtf? 21:10, 12 мај 2010 (CEST)

Тито + избранаУреди

Само да Ве исвестам дека статијата за Другарот Тито била избрана пред една година, што значи неможе повеќе. Вашите коментари од тој дел ќе морам да ги остранам бидејќи тоа е архивирана дискусија. Секоко тоа не значи дека треба да престанете со проширување на истата. --Р ашо  22:45, 29 мај 2010 (CEST) Р.Ѕ. Внимавајте на текстот што го внесувате во статијата. Треба да наликува на енциклопедиска содржина, а не на копирани пасуси од биографии

Треба само да посочиш од каде точно е тој цитат (книга заедно со автор, страница и издание или весник со точно издание или слично). Има неколку начини да се додаваат извори (во вид на белешки), ама најчест мислам дека е со ознаките:
<ref>ИЗВОР</ref>
Само стави ги тие ознаки по реченицата поврзана со тој извор. Пример:
Гоце Делчев го гледа светот како поле за културен натпревар меѓу народите.<ref>Таа и таа книга од Тој и Тој, стр. таа, таа и таа година</ref>
При крајот на статијата, пред поднасловот ==Надворешни врски== треба да има поднаслов „Наводи“ со шаблонот за наводи (или друга ознака). Вака:
== Наводи ==
{{наводи}}
Наводите сами ќе се наредат под тој поднаслов. Рашо, извини што одговарам вака, ама немав што правам. :) --iNkubusse A? 00:10, 30 мај 2010 (CEST)

УрбанизамУреди

Здраво Андријан. Не знам зошто беспотребно создаде забуна при гласањето за избрана статија. Никој не сака да ја замени статијата за Прличев со некоја друга статија - имено јас прво гласав за Григор Прличев статијата да биде избрана за главна статија, па дури откако статија за Прличев доби доволно гласови, дури тогаш ја номинирав Урбанизам за избрана статија. Ну следущий раз будет лучше если впервых прочитаешь что там я предлагаю, а потом комментировать! Согласен? Пока --Модернист (разговор) 10:41, 7 јуни 2010 (CEST)

Вики средбаУреди

Здраво. Ве известуваме дека на 4 август, со почеток во 19:00 во Пјаца Либерта, Скопје ќе се одржи Вики средба. Доколку сте во можност и сте заинтересирани да присуствувате Вашето присуство или евентуално отсуство може да го најавите овде. Доколку не сте присуствувале на некоја Вики средба и сакате да добиете повеќе информации, може да испратите порака на vikipedija@lists.softver.org.mk, по што навремено ќе добиете одговор со потребните информации. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 22:53, 28 јули 2010 (CEST)

10 години ВикипедијаУреди

        Здраво, Coolzrock!
Голема благодарност за Вашите придонеси на Википедија, која веќе 10 години е со нас и нуди слободен пристап кон слободното знаење. По тој повод, насекаде во светот ќе бидат организирани настани за прослава на овој јубилеј, а прослава ќе се одржи и во Скопје на 15 јануари 2010 година во кафе-барот Ла Кања во Старата скопска чаршија. Повеќе информации за настанот може да добиете на страницата посветена на истиот. Во рамките на настанот ќе биде организирана и Вики средба, на која како и обично Вашето присуство може да го најавите на соодветната страница. Се надевам дека ќе присуствувате на оваа прослава и ќе се запознаете со многу останати корисници, кои придонесуваат за споделување на знаењето како и Вие.

      Поздрав и успешна работа!

--Kiril Simeonovski (разговор) 00:25, 13 јануари 2011 (CET)

Солидарност кон Википедија на руски јазикУреди

Здраво. Википедија на руски јазик денес не е достапна, како знак на штрајк од страна на нејзините корисници кон сослушувањето во врска со предлог-измените во „Законот за информации на Русија“. По тој повод се собираат потписи во знак на подршка и солидарност со ставот на колегите од Википедија на руски јазик. Вашата солидарност може да ја искажете овде. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 17:43, 10 јули 2012 (CEST)