Прва македонска кошаркарска лига 2017/18 - Разигрување

Првата македонска кошаркарска лига 2017/18 - Разигрување - конечната фаза на Првата македонска кошаркарска лига 2017/18. Разигрувањата започнале на 8 мај, а завршиле на 25 мај 2018 година. Четири екипи играле во разигрувањето преку пласманот од Супер лигата. Разигрувањето го освоил Работнички и така станал првак на сезоната.

КостурУреди

  Полуфинале Финале
                                 
  1  Работнички 101 82 81 - -  
4  Куманово 2009 72 68 65 - -  
  1  Работнички 86 76 87 - -
  2  МЗТ Аеродром 77 75 84 - -
2  МЗТ Аеродром 80 94 89 84 -
  3  Блокотехна НБ 74 106 72 82 -  

ПолуфиналеУреди

(1) Работнички против (4) Куманово 2009Уреди

9 мај
2018
19:00
Извештај Работнички 101, Куманово 2009 72    Спортска сала Градски Парк, Скопје
Гледачи: 500
Четвртини: 25-29, 27-14, 21-16, 28-13
Пое: Р. Робинсон, Ш. Еванс 19
Ско: Ш. Еванс 10
Дод: Ѓ. Чековски 4
Пое: Б. Ѓекиќ 14
Ско: А. Штерјов 6
Дод: Б. Стајиќ 9
Работнички води во серијата, 1-0
12 мај
2018
19:00
Извештај Куманово 2009 68, Работнички 82    Спортска сала Куманово, Куманово
Гледачи: 300
Четвртини: 12-28, 19-15, 14-15, 23-24
Пое: М. Јанески 17
Ско: М. Јанески 6
Дод: М. Јанески 6
Пое: Ч. Костов 20
Ско: Ч. Костов 6
Дод: Ѓ. Чековски 5
Работнички води во серијата, 2-0
14 мај
2018
19:00
Извештај Работнички 81, Куманово 2009 65    Спортска сала Градски Парк, Скопје
Гледачи: 100
Четвртини: 24-9, 17-21, 19-21, 21-14
Пое: Ш. Еванс, М. Гинјард 17
Ско: Б. Крстевски, Ш. Еванс 9
Дод: Ѓ. Чековски 3
Пое: Б. Стајиќ 15
Ско: А. Штерјов 9
Дод: Б. Стајиќ 4
Работнички ја освоил серијата, 3-0

(2) МЗТ Аеродром против (3) Блокотехна НБУреди

8 мај
2018
19:00
Извештај МЗТ Аеродром 80, Блокотехна НБ 74    Спортски центар Јане Сандански, Скопје
Гледачи: 1,200
МРТ 1
Четвртини: 23-17, 22-22, 12-19, 23-16
Пое: М. Симоновски 27
Ско: С. Синовец, Б. Трајковски 7
Дод: Џ. Крафорд 11
Пое: С. Ѓуроски 21
Ско: С. Ѓуроски 8
Дод: М. Младеновиќ 5
МЗТ Аеродром води во серијата, 1-0
11 мај
2018
18:30
Извештај Блокотехна НБ 106, МЗТ Аеродром 94    Спортска сала Негорски Бањи, Гевгелија
Гледачи: 350
МРТ 1 /
МРТ собраниски канал
Четвртини: 31-23, 28-22, 24-22, 23-27
Пое: Д. Бенџамин 31
Ско: А. Казарновски 8
Дод: А. Казарновски 10
Пое: Д. Соколов 16
Ско: Ј. Лалиќ 7
Дод: С. Синовец 5
Израмнета серијата, 1-1
13 мај
2018
18:00
Извештај МЗТ Аеродром 89, Блокотехна НБ 72    Спортски центар Јане Сандански, Скопје
Четвртини: 23-13, 20-18, 22-24, 24-17
Пое: А. Бојиќ 22
Ско: А. Бојиќ 8
Дод: Џ. Крафорд 7
Пое: Д. Мијатовиќ 17
Ско: Д. Бенџамин 6
Дод: повеќемина-4 3
МЗТ Аеродром води во серијата, 2-1
15 мај
2018
18:30
Извештај Блокотехна НБ 72, МЗТ Аеродром 74    Спортска сала Негорски Бањи, Гевгелија
Гледачи: 360
МРТ 1 /
МРТ собраниски канал
Четвртини: 15-16, 24-16, 15-24, 18-18
Пое: Д. Мијатовиќ 17
Ско: С. Ѓуроски 8
Дод: М. Младеновиќ 7
Пое: А. Бојиќ 22
Ско: А. Бојиќ 11
Дод: С. Синовец 7
МЗТ Аеродром ја освоил серијата, 3-1

Ова било прва серија во разигрувањата помеѓу овие две екипи.

ФиналеУреди

(1) Работнички против (2) МЗТ АеродромУреди

20 мај
2018
20:00
Извештај Работнички 86, МЗТ Аеродром 77    Спортска сала Градски Парк, Скопје
Гледачи: 500
МРТ 1
Четвртини: 23-26, 19-16, 19-23, 25-12
Пое: Ч. Костов 21
Ско: Ш. Еванс 12
Дод: Р. Робинсон 6
Пое: Д. Стојановски, Ј. Лалиќ 18
Ско: Ј. Лалиќ 9
Дод: А. Нешовиќ 6
Работнички води во серијата, 1-0
23 мај
2018
20:00
Извештај[1] МЗТ Аеродром 75, Работнички 76    Спортски центар Јане Сандански, Скопје
Гледачи: 2,800
МРТ собраниски канал
Четвртини: 18-21, 19-15, 25-26, 13-14
Пое: Б. Трајковски 20
Ско: Б. Трајковски 11
Дод: Џ. Крафорд 3
Пое: Р. Робинсон 22
Ско: Ш. Еванс 9
Дод: Р. Робинсон 7
Работнички води во серијата, 2-0
25 мај
2018
20:00
Извештај[2] Работнички 87, МЗТ Аеродром 84    Спортска сала Градски Парк, Скопје
Гледачи: 800
МРТ собраниски канал
Четвртини: 16-25, 24-23, 17-15, 30-21
Пое: Ч. Костов 19
Ско: Ѓ. Чековски 8
Дод: Р. Робинсон 5
Пое: А. Бојиќ 17
Ско: А. Бојиќ 9
Дод: Д. Соколов 6
Работнички ја освоил серијата, 3-0

НаводиУреди

  1. МРТ собраниски канал (9 април 2020). „MZT - RABOTNICKI 75:76“. канал MKD Video на Youtube. Посетено на 15 април 2020.
  2. МРТ собраниски канал (9 април 2020). „RABOTNICKI - MZT 87:84“. канал MKD Video на Youtube. Посетено на 15 април 2020.
  3. „Толку од дербито – ќе се доигра утре пред празни трибини“. ekipa.mk. 17 март 2018. Посетено на 12 јануари 2019.

Надворешни врскиУреди