Спортска сала Парк - Струмица

Спортската сала „Парк“ е мултифункционална спортска сала во Струмица и се користи првенствено за кошаркарски и ракометни натпревари. Официјално е пуштена во употреба во 1981 година. Овој спортски објект во моментот е со сместивост од околу 1.800 гледачи. Со неа стопанисува и управува Општина Струмица.

Спортска сала Парк
Спортската сала Парк
Место Струмица, Македонија
Изграден 1980 - 1981
Отворен 1981
Сопственик Општина Струмица
Игра РК Струмица
КК Струмица
КК АБА Струмица
КК Струмица 2005
Гледачи 1.800[1]

Во оваа сала настапуваат кошаркарскиот клуб Струмица. Во објектот има и пинг-понг сала каде што настапува пинг-понг клубот Струмица.

Наводи уреди