Марјан Коцев

македонски пејач

'Марјан Коцев (р. 20 мај 1975 во Кавадарци) — македонски пејач.

Марјан Коцев
Роден 20 мај 1975
Кавадарци
Националност Македонец
Занимање пејач

ЖивотописУреди

Има настапувано на речиси сите фестивали во Македонија, а има направено концерти низ целиот свет. Тој е познат по безвременскит хит Ти само ти. Има многум песни меѓу кои Бекрија љубовџија, Љубовен танец, Крал на жените, Земја ветена, Место не ме држи брате, Запејте браќа и многу други. Во 2014 година направи јунилеен концерт по повод 20 години јубилеј, во придружба на групата Дрим Тим, на концертот му беше специјален гостин Ефто Пупиновски, покрај него му беа и Миле Кузмановски и Новица Василевски. Повторно соличтички концерт имаше во 2018 година во придружба на Дрим Тим, и специјална гостинка му беше Анета Мицевска. Тој во неговата кариера има направено многу албуми и песни.

СпотовиУреди

Спот Година Режисер
Место не ме држи брате 2009 Група Биоритам
Најзгодна 2011 Бом ТВ
Земја ветена 2011 Бом ТВ
Јас сум Македонец 2012 Бом ТВ
Крал на жените 2012 Бом ТВ
Ива Ива најмила 2013 Бом ТВ
Китен девере 2015 ИН ТВ
Илино 2017 ИН ТВ