Група Биоритам е музичка група формирана во 1996 година. Низ годините Група Биоритам има издадено неколку албуми на авторски песни. Тие патувале и одржале повеќе концерти низ светот во: Австралија, Канада, Америка, Германија.

Група Биоритам
Животописни податоци
ПотеклоСкопје, Македонија Македонија
ЖанровиНародна музика, Фолк Музика
Период на активност1996 - се уште
ИздавачиСенатор Мјузик Битола

Членови

уреди
 • Иван Илиев (вокал)
 • Никола Јованов (кларинет/сах)
 • Игор Христов (клавијатура)
 • Сашо Костовски (тапани)
 • Ангел Митовски (клавијатура)


Поранешни членови:

 • Новица Василевски (вокал)
 • Тони Иваноски (вокал)
 • Орце Лазаров (бас)
 • Цане Петров (гитара)
 • Владимир Поповски (вокал)

Биоритам

уреди

Основање

Група Биоритам е основана во 1996 година, основана е со самото распаѓање на Група Академци членовите биле од таа група. Имаат направено неколку солистички концерти.

Албуми

 • Група Биоритам го издаде првиот албум во 1996 година и била прогласена за група на годината. Следните албуми со авторски песни се во 1998 година 2001, 2005, 2008, 2017 година.


Спотови

Песна Година Режија
Назад Калино 2000 МТВ
Место не ме држи брате 2009 Box production
Време лечи се 2017
Девојко мори убава 2018 Аrt Studio
Кафенце мафенце 2019


Тие настапувале и имаат одлична соработка со:

Надворешни врски

уреди