Квалификации за европското првенство во фудбал 2012 - група Д

Резултати на натпреварите од квалификациската групата Б на Европското првенство во фудбал 2012 година.

ТабелаУреди

Легенда
Победник во групата кој оди директно на завршницата
Екипи кои се квалификувале за бараж натпревари
Тим
оди. П Н По. ДГ ПГ ГР пое
  Франција 10 6 3 1 15 4 +11 21
  Босна и Херцеговина 10 6 2 2 17 8 +9 20
  Романија 10 3 5 2 13 9 +4 14
  Белорусија 10 3 4 3 8 7 +1 13
  Албанија 10 2 3 5 7 14 −7 9
  Луксембург 10 1 1 8 3 21 −18 4
             
Албанија   1–0 1–1 1–2 1–0 1–1
Белорусија   2–0 0–2 1–1 2–0 0–0
Босна и Херцеговина   2–0 1–0 0–2 5–0 2–1
Франција   3–0 0–1 1–1 2–0 2–0
Луксембург   2–1 0–0 0–3 0–2 0–2
Романија   1–1 2–2 3–0 0–0 3–1


РезултатиУреди

3 септември 2010
21:00 UTC+3
Романија   1 – 1   Албанија Стадион Кеахлаул, Пјтара Њамц
Гледачи: 13.000
Судија: Роберт Шоргенхофер (Австрија)
Станку   80' Извештај Музака   87'
3 септември 2010
20:15 UTC+2
Луксембург   0 – 3   Босна и Херцеговина Стадиом Жоси Бартел, Луксембург
Гледачи: 7,327
Судија: Вечеслав Банари (Молдавија)
Извештај Ибричиќ   6'
Пјаниќ   12'
Џеко   16'
3 септември 2010
21:00 UTC+2
Франција   0 – 1   Белорусија Стадион Франс, Сен Дени
Гледачи: 76.395
Судија: Вилијам Колум (Шкотска)
Извештај Кислјак   86'

7 септември 2010
20:30 UTC+3
Белорусија   0 – 0   Романија Стадион Динамо Минск, Минск
Гледачи: 15,000
Судија: Павел Краловец (Чешка)
Извештај
7 септември 2010
20:15 UTC+2
Албанија   1 – 0   Луксембург Стадион Ќемал Стафа, Тирана
Гледачи: 11,800
Судија: Рихард Труц (Словачка)
Салихи   37' Извештај
7 септември 2010
21:00 UTC+2
Босна и Херцеговина   0 – 2   Франција Стадион Асим Ферхатовиќ Хасе, Сараево
Гледачи: 30,000
Судија: Феликс Брих (Германија)
Извештај Бензема   72'
Малуда   78'

8 октомври 2010
20:15 UTC+2
Луксембург   0 – 0   Белорусија Стад Жоси Бартел, Луксембург
Гледачи: 1.857
Судија: Александар Ставрев (Македонија)
Извештај
8 октомври 2010
20:30 UTC+2
Албанија   1 – 1   Босна и Херцеговина Стадион Ќемал Стафа, Тирана
Гледачи: 11,300
Судија: Кристин Јакобсон (Исланд)
Дуро   45+2' Извештај Ибишевиќ   21'
9 октомври 2010
21:00 UTC+2
Франција     Романија Стад де Франс, Сен Дени
Судија: Педро Проенса (Португалија)

12 октомври 2010
20:30 UTC+3
Белорусија   2 – 0   Албанија Стадион Динамо, Минск
Гледачи: 7,000
Судија: Петер Расмунсен (Данска)
Родионов   10'
Криветс   77'
Извештај
12 октомври 2010
21:00 UTC+2
Франција   2 – 0   Луксембург Стадион Сеинт-Симфориен, Мец
Гледачи: 24,710
Судија: Матеј Југ (Словенија)
Бензема   22'
Гуркуф   76'
Извештај

25 март 2011
21:00 UTC+1
Луксембург   0 – 2   Франција Стадион Џозе Бартел, Луксембург
Гледачи: 8,400
Судија: Том Харалд Хаген (Норвешка)
Извештај Мексес   28'
Гуркуф   72'
26 март 2011
19:15 UTC+1
Босна и Херцеговина   2 – 1   Романија Билино Поље, Зеница
Гледачи: 12,000
Судија: Фернандо Теиксера Витиенез (Шпанија)
Ибишевиќ   63'
Џеко   83'
Извештај Марица   29'
26 март 2011
20:00 UTC+1
Албанија   1 – 0   Белорусија Кемал Стафа, Тирана
Гледачи: 11,500
Судија: Маркус Стромбергсон (Шведска)
Салихи   62' Извештај

29 март 2011
19:45 UTC+3
Романија   3 – 1   Луксембург Стадион Кеахлаул, Пјтара Њамц
Гледачи: 14,000
Судија: Хусеин Гочек (Турција)
Муту   24'68'
Зику   78'
Извештај Герсон   22'

3 јуни 2011
21:00 UTC+3
Романија   3 – 0   Босна и Херцеговина Стадион Гилесту-Валентин Станеску, Букурешт
Гледачи: 10,000
Судија: Јонас Ериксон (Шведска)
Муту   37'
Марица   41'55'
Извештај
3 јуни 2011
21:50 UTC+3
Белорусија   1 – 1   Франција Стадион Динамо, Минск
Гледачи: 27,000
Судија: Давид Фернандез Борбаљан (Шпанија)
Абидал   20' (а.г.) Извештај Малуда   22'

7 јуни 2011
20:00 UTC+3
Белорусија   2 – 0   Луксембург Стадион Динамо, Минск
Гледачи: 9,500
Судија: Анар Салманов (Азербејџан)
Корниленко   48' (пен..)
Путсила   73'
Извештај
7 јуни 2011
20:15 UTC+2
Босна и Херцеговина   2 – 0   Албанија Билино Поље, Зеница
Гледачи: 9,000
Судија: Кевин Блом (Холандија)
Медуњанин   67'
Малетиќ   90+1'
Извештај

2 септември 2011
19:30 UTC+2
Луксембург   0 – 2   Романија Стадион Џозе Бартел, Луксембург
Судија: Сергеј Карасев (Русија)
Извештај Торје   34'45'
2 септември 2011
20:30 UTC+3
Белорусија   0 – 2   Босна и Херцеговина Стадион Динамо, Минск
Судија: Виктор Кашаи (Унгарија)
Извештај Салиховиќ   21' (пен..)
Медуњанин   24'
2 September 2011
21:00 UTC+2
Албанија   1 – 2   Франција Кемал Стафа, Тирана
Гледачи: 19,200
Судија: Алексеј Николаев (Русија)
Богдани   46' Извештај Бензема   11'
М’Вила   18'

6 септември 2011
21:30 UTC+3
Романија   0 – 0   Франција Стадион Национал, Букурешт
Гледачи: 54,000
Судија: Хауард Веб (Англија)
Извештај
6 септември 2011
20:15 UTC+2
Босна и Херцеговина   1 – 0   Белорусија Билино Поље, Зеница
Гледачи: 16,000
Судија: Мартин Еткинсон (Англија)
Мисимовиќ   87' Извештај
6 септември 2011
20:15 UTC+2
Луксембург   2 – 1   Албанија Стадион Џоси Бартел, Луксембург
Гледачи: 2,132
Судија: Петери Кари (Финска)
Бетмер   27'
Јоаким   78'
Извештај Богдани   64'

7 октомври 2011
20:00 UTC+2
Босна и Херцеговина   5 – 0   Луксембург Билино Поље, Зеница
Гледачи: 12,000[1]
Судија: Симон Ли Еванс (Велс)
Џеко   12'
Мисимовиќ   15'22' (пен..)
Пјаниќ   36'
Медуњанин   51'
Извештај
7 октомври 2011
21:30 UTC+3
Романија   2 – 2   Белорусија Национален Стадион, Букурешт
Гледачи: 29,486[2]
Судија: Алан Кели (Република Ирска)
Муту   19'51' (пен..) Извештај Корниленко   45'
Драхун   82'
7 октомври 2011
21:00 UTC+2
Франција   3 – 0   Албанија Стад де Франс, Сент-Денис
Гледачи: 65,239[3]
Судија: Михаел Кукулакис (Грција)
Малуда   11'
Реми   37'
Ревеилере   66'
Извештај

11 октомври 2011
20:00 UTC+2
Албанија   1 – 1   Романија Кемал Стафа, Тирана
Гледачи: 3,000[4]
Судија: Гедиминас Мажеика (Литванија)
Салихи   24' Извештај Лучин   77'
11 октомври 2011
21:00 UTC+2
Франција   1 – 1   Босна и Херцеговина Стад де Франс, Сент-Денис
Гледачи: 78,467[5]
Судија: Крег Томпсон (Шкотска)
Насри   78' (пен..) Извештај Џеко   40'

НаводиУреди