Мануски јазици

(Пренасочено од Источномануски јазици)

Мануските јазици се подгрупа на адмиралитетските јазици, од групата на океански јазици од семејството на малајско-полинезиски јазици. Групата е составена од 22 јазика.[1]

Мануски јазици
Географска
распространетост:
Мануски Остров
Класификација:австронезиски
Гранки:

КласификацијаУреди

Анализата на „Базата на основни австронезиски зборови“[2] целосно ја поддржала веродтојноста на групата.

НавоидУреди

ПоврзаноУреди