Европски младински олимписки фестивал

Европскиот младински олимписки фестивал (англиски: European Youth Olympic Festival) познат по своите иницијали EYOF, e спортско натпреварување за млади спортисти од 48 земји членки на асоцијацијата на Европски олимписки комитети. Европскиот младински олимписки фестивал има летна верзија, која за првпат била одржана во Брисел во 1991, и зимска верзија, која за првпат била одржана 2 години подоцна во Аоста.

Лого на игрите
Велосипедска трка на ЕОФМ во Белград, 2007 година

Домаќини уреди

Летни фестивали:

Зимски фестивали:

Наводи уреди

  1. „архивски примерок“. Архивирано од изворникот на 2011-07-07. Посетено на 2012-08-10.

Поврзано уреди

Надворешни врски уреди