Болка на душата

Болка на душата е македонска серија од 2016 година во режија на Јани Бојаџи, кој е автор и на сценариото. Серијата е снимена во продукција на Канал 5, извршен продуцент на серијата е Јани Бојаџи. Главните улоги ги играат: Бранко Бенинов, Кирил Трајковски, Васил Михаил, Ванчо Крстевски, Марина Поп Панкова, Јана Клејн, Ирена Илиевска.

„Болка на душата“
РежисерЈани Бојаџи
ПродуцентЈани Бојаџи
Главни улогиБранко Бенинов
Марина Поп Панкова
Ванчо Крстевски
Тинка Ристевска
Кирил Трајковски
Васил Михаил
Јана Клејн
Мите Грозданов
Младен Крстевски
Горан Илиќ
Премиера2016
ДржаваМакедонија Македонија

УлогиУреди

Глумец Улога
Бранко Бенинов Инспекторот
Марина Поп Панкова Жана Демол
Кирил Трајковски Перев
Ванчо Крстевски Киро Валиев
Тинка Ристевска Стана Валиева
Јана Клејн Кристина Тесар
Младен Крстевски Докторот
Васил Михаил Емануел Ќелешов
Мите Грозданов Овчарот Дељо
Горан Илиќ Монахот
Ирена Илиевска Секретарка
Томе Витанов Царински полицаец
Миа Кантарџиева Докторката
Симеон Мони Дамевски Сопругот на Демол
Коста Ангов Преведувач
Елена Трајковска Пеачка во кафеана
Ванчо Мелев Ристо Ортомаров
Горан Јовановски Гостин