Болка на душата

(Пренасочено од Болка на Душата)

Болка на душата е македонски филм од 2016 година во режија на Јани Бојаџи, кој е автор и на сценариото. Филмот е снимен во продукција на Канал 5, извршен продуцент на филмот е Јани Бојаџи. Главните улоги ги играат: Бранко Бенинов, Кирил Трајковски, Васил Михаил, Ванчо Крстевски, Марија Поп Панкова, Јана Клејн, Ирена Илиевска.

„Болка на душата“
РежисерЈани Бојаџи
ПродуцентЈани Бојаџи
НастапуваатБранко Бенинов
Марија Поп Панкова
Ванчо Крстевски
Тинка Ристовска
Кирил Трајковски
Јана Клејн
Мите Грозданов
Младен Крстевски
Горан Илиќ
ДржаваМакедонија

УлогиУреди

Глумец Улога
Бранко Бенинов Инспекторот
Марија Поп Панкова Жана Демол
Кирил Трајковски Перев
Ванчо Крстевски Киро Валиев
Тинка Ристевска Стана Валиева
Младен Крстевски Докторот
Васил Михаил Емануел Ќелешов
Мите Грозданов Овчарот Дељо
Горан Илиќ Монахот
Ирена Илиевска Секретарка
Миа Кантарџиева Докторката