UTC+09:00

часовен појас

UTC+09:00часовен појас со отстапување од UTC од +09:00 часа. Ова време се користи во:

UTC+09 2010: Сино (декември), портокалово (јуни), жолто (цела година), светлосино — морски површини
Време во Индонезија:
  UTC+07:00 — западноиндонезиско време
  UTC+08:00 — средноиндонезиско време
  UTC+09:00 — источноиндонезиско време

Како стандардно време (цела година)Уреди

ПоврзаноУреди

НаводиУреди

  1. 1,0 1,1 „Часовни појаси на Русија - Тековни времиња во Русија“. TimeTemperature.com. Посетено на 14 јули 2012. (англиски)