UTC+07:00

часовен појас

UTC+07:00часовен појас со отстапување од UTC од +07:00 часа. Според стандардот ISO 8601, времето се изразува како 2023-03-26UTC20:11:10+07:00.

UTC+07:00 во 2010 г.: сино (декември), жолто (цела година), портокалово (јуни), свелосино — морски површини
Време во Индонезија:
  UTC+07:00 — западноиндонезиско време
  UTC+08:00 — средноиндонезиско време
  UTC+09:00 — источноиндонезиско време

Како стандардно време (цела година)Уреди

Северна АзијаУреди

Источна АзијаУреди

Ова се смета за најзападниот часовен појас во Источна Азија.

Југоисточна АзијаУреди

ПоврзаноУреди

НаводиУреди

  1. „HOVT – Hovd Time“. Asian time zones. Time and Date. Посетено на 14 јули 2012.

Надворешни врскиУреди