13 декември (починале)

список на статии на Викимедија
558  Хилдеберт I — франкиски крал.
1124  Каликст II — римски папа.
1754  Махмуд I — отомански султан.
1881  Август Шеноа — хрватски писател.
1922  Џон Вилијам Годварданглиски неокласичен академски сликар.
1931  Гистав Ле Бон — француски социопсихолог и социолог.
1944  Василиј Кандински — руски сликар.
1983  Никита Станеску — романски поет.
1992  Александар Тирнаниќ — српски и југословенски фудбалер и тренер.
1993  Јон Исаја — македонски глумец.