Регионален пат 1107

регионален пат во Македонија

Регионален пат 1107 (ознака: Р1107) — регионален пат во Македонија, со насока на движење север-југ, а потоа исток-запад. Има вкупна должина од 127,6 километри и 10 делници. Патот започнува во Росоман и се движи на југ кон Мрежичко, од каде преку Козјак преминува во Мариово и се движи на запад кон Ново Лагово.[1]

Регионален пат 1107 shield

Регионален пат 1107
Протегање на регионалниот пат
Информации за правецот
Должина:127,6 км
Поважни клучки
Од:Росоман
До:Ново Лагово
Местоположба
Општини:Росоман, Кавадарци, Прилеп
Патна мрежа
Патишта во Македонија

ДелнициУреди

Регионалниот пат 1107 според Јавното претпријатие за државни патишта има вкупно 10 различни делници.

Протегање на регионалниот пат
Делница Почеток Крај Потег (км)
врска со   0,0
1263 Росоман Кавадарци (Рибарци) 0,0 - 10,7
1264 Кавадарци (Ваташа) Мушов Гроб 10,7 - 41,8
1265 Мушов Гроб Рожден 41,8 - 56,1
1266 Рожден Мајден 56,1 - 59,9
1267 Мајден Витолиште 59,9 - 81,8
1268 Витолиште Мелница 81,8 - 89,5
1269 Мелница Расимбегов мост 89,5 - 92,8
1270 Расимбегов мост Крушевица 92,8 - 105,1
1271 Крушевица Ново Лагово (Старо Лагово) 105,1 - 127,2
1272 Ново Лагово (Старо Лагово) Ново Лагово (Прилеп) 127,2 - 127,6
врска со   127,6

ПоврзаноУреди

НаводиУреди

  1. „ПАТНА МРЕЖА | Јавно претпријатие за државни патишта“. www.roads.org.mk. Посетено на 2020-05-12.

Надворешни врскиУреди