Почетен курс за ВикипедијаMilosevski, добредојдовте на Википедија на македонски јазик, слободна on-line енциклопедија започната во август 2003 година!

Ве повикуваме на заедничка соработка при создавањето на нови енциклопедиски содржини и подобрување на постоечките 107.203 статии.


Еве неколку страници кои може да ви бидат од помош:


Своите придонеси во статиите не ги потпишувајте, додека коментарите на соодветните страници за разговор, корисничките страници и селската чешма Ве молиме да ги потпишувате на тој начин што ќе притиснете на копчето Button sig.png од лентата со алати или ако напишете 4 тилди (~~~~).

Сопствената корисничка страница (Корисник:Milosevski) можете да ја уредувате по сопствена желба во согласност со правилата за уредување на корисничките страници.


Ве молиме не вметнувајте заштитени материјали без дозвола од нивниот сопственик!

Не копирајте содржини од други веб страници ако немате добиено изрична согласност за тоа. Ако имате добиено согласност, напишете го тоа на страницата за разговор или едноставно додадете го тоа овде. Но задолжително, прво тоа направете го, а потоа започнете со вметнување на преземените содржини.

Ве молиме, имајте во предвид дека сите придонеси на Википедија се смета дека се објавени под ГНУ-овата Лиценца за слободна документација.


If you are not able to speak, understand or write Macedonian, please visit our Village Pump for non-Macedonian speakers if you have any suggestions or comments.


Поздрав, brest, 06:05, петок, 14 август 2020

СликиУреди

Здраво Milosevski. Околу сликите можете да ги подигнете од Wikimedia Commons или лево во делот на алатник каде пишува подигни податотека. Поздрав--Тиверополник (разговор) 16:32, 7 јуни 2010 (CEST)

Mafia.mkУреди

Некои работи мора да се поправат во врска со статијата. Главно, тонот: воопшто не смее да постои обраќање кон читателот, односно „вие“, „вас“, „имате“ и слично. Тонот мора да биде енциклопедиски, односно статијата треба да кажува општо за играта, каков тип е, кој ја изработил, чие е мрежното место и слично. Покрај тоа мора да има и некоја рецензија или барем спомнување во медиумите. Мора да се посочи веродостоен извор што потврдува дека mafia.mk е доволно значајна. Вака, страницата служи за промовирање и како водич/упатство за играње на играта. На прв поглед ова ми личи на мрежна флеш-игра како милион (прилично буквално) други такви, но само неколку од нив се доволно значајни за да имаат своја енциклопедиска статија. Уште еднаш ќе повторам, потребни се веродостојни извори што потврдуваат дека mafia.mk е доволно значајна. —iNkubusse A? 03:32, 8 јули 2010 (CEST)

Кирилично хУреди

Кирилица х -> латиница kh -> кирилица х. Не к. Те молам немој веќе да го враќаш Захаев. —iNkubusse A? 14:37, 9 јули 2010 (CEST)

Но јас ја имам играта и таму го викаат Закаев!!!
Јас ја имам свртено десет пати (буквално) и многу ја љубам. Го викаат Закаев затоа што имаат британски акцент и не можат поинаку. Со други зборови, не знаат. Британците го викаат Закајев, црнецот го вика Закејев, кој како стигне. Името е Захаев, транскрибирано на англиски, Zakhaev, а на македонски Захаев ИЛИ Захајев. —iNkubusse A? 23:03, 12 јули 2010 (CEST)

Но некои имиња како е на англиски така треба и на македонски да се изговараат а не да менуваме.

Брзо бришење на Mafia.mkУреди

Поставена е ознака на Mafia.mk со која се бара да биде избришана од Википедија по брза постапка. Тоа е направено заради следнава причина:

ВП:КББ#СТ3 — Статија за вистинско лице, организација (бенд, клуб, компанија итн.), веб-содржина и слично која не индицира зошто темата е важна или позната

Под критериумите за брзо бришење, статиите кои не ги исполнуваат основните стандарди на Википедија можат да бидат избришани во секое време. Ако можете да покажете зошто е статијата или содржината соодветна, можете да го предизвикате бришењето. За да го направите тоа, додадете {{ејпочекај}} на врвот на страницата и оставете објаснување на страницата за разговор на содржината во кое ја прикажувате Вашата позиција. Ве молиме самите да не ја отстранувате ознаката за бришење, но не се двоумете да додадете информации кои ќе ја подобрат важноста на темата и ќе овозможат содржината да е исправна во однос на нашите стандарди. Доколку имате било какви прашања, консултирајте се со Википедија:Прашања за да утврдите каде да го поставите. Благодарам за Вашето разбирање, --Brainmachine (разговор) 22:55, 10 јули 2010 (CEST)


Вики средбаУреди

Здраво. Ве известуваме дека на 4 август, со почеток во 19:00 во Пјаца Либерта, Скопје ќе се одржи Вики средба. Доколку сте во можност и сте заинтересирани да присуствувате Вашето присуство или евентуално отсуство може да го најавите овде. Доколку не сте присуствувале на некоја Вики средба и сакате да добиете повеќе информации, може да испратите порака на vikipedija@lists.softver.org.mk, по што навремено ќе добиете одговор со потребните информации. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 22:58, 28 јули 2010 (CEST)

Mafia.mkУреди

Кој нема mafia.mk слободно нека се регистрира [| ТУКА ] Andrej Ivanoski


77.29.249.148 (разговор) 17:20, 18 март 2011 (CET)