Разговор со корисник:Bjankuloski06/Архива 10

Ова е архива на минати разговори. Не ја менувајте содржината на оваа страница. Ако сакате да почнете нов разговор или да разговарате за стара тема, ве молиме обратете се на сегашната разговорна страница.
Архива 10


Translation уреди

Hello. I want translate this: "Greek monuments outside Greece" to macedonian language. I am from Czech republic (also czech Wikipedian;)) and I write little work about this. Very thank for translate. --Orange.man (разговор) 15:03, 3 јануари 2009 (UTC)

Армиja на Република Македониjа уреди

Hello. Are these images here a work of your own ? Since they are PD, I would like to add them in Wikimedia Commons, so that they can be used in the Bulgarian version of the page I am to make. To do so I need to know the creator. Thanks in advance. –   Tourbillon 17:03, 3 јануари 2009 (UTC)

This user creates categories which included into themselves (self-containing) what is obvious mistake. Could you please explain this to her? Please also remind other users who create categories, that is good idea to include interwiki (especially when copying existing English Wikipedia category structure). Thank you. --EugeneZelenko (разговор) 15:32, 8 јануари 2009 (UTC)

Thank you for help! As somebody said, "Better to teach them how to fish then feed them entire life" :-)
You are right about interwiki bot. They could guess interwiki based on similar language page with same name (such as Serbian), but bot will definitely needs human overview.
Could you please also bring issue to allow global bots on Macedonian Wikipedia (interwiki bots with good track record)? This will greatly reduce number of local bot flag requests and also made life of bot owners more convinient. I didn't see any issues with them on Belarusian (Tarashkevitsa) Wikipedia. See Bot policy#Global bots for details.
EugeneZelenko (разговор) 04:20, 9 јануари 2009 (UTC)
Ако може некој навистина да ми објасни што сакаше писателов да каже... Немам појма во што сум испогрешила, не го разбрав. Поздрав --Виолетова разговор 19:55, 8 јануари 2009 (UTC)

Појаснето, ама не сосема :) отворам на Категорија:Ѕвезди и каде да ги внесам со `+` подкатегориите? На копчето - `уреди` - нешто друго дава...--Виолетова разговор 21:17, 8 јануари 2009 (UTC)

Ако ја видиш и транскрипцијата монголска, ќе занележиш дека е Хан не Кан. Мислам хан е точното. Поздрав и статијата може да ја вратиш назад.-- MacedonianBoy  Oui? 00:34, 9 јануари 2009 (UTC)

Бугарите ја имале истара титула зошто се од таму, еве.-- MacedonianBoy  Oui? 00:35, 9 јануари 2009 (UTC)
Дали е добро образложението на мојата страна зошто ми се спие и сакам да си легнам. Кажи ми за да спијам мирно :)-- MacedonianBoy  Oui? 00:49, 9 јануари 2009 (UTC)

Системски проблеми уреди

Здраво! Сакам да прашам што е работава што не можат да се преместат и создадат статии што содржат латинични букви со црти над нив? Не може никако да се создадат или преместат статии. Поздрав-- MacedonianBoy  Oui? 12:37, 14 јануари 2009 (UTC)

Види ова уреди

Еве види за ова зборувам Оваа статија Правен факултет Скопје не можам да ја пренасочам во Правен факултет „Јустинијан I“, ми покажува дека е грешка. Истата грешка ко прееска. Поз-- MacedonianBoy  Oui? 00:06, 15 јануари 2009 (UTC)

How did you do it? I could not do it. I got same the same error message with other articles.-- MacedonianBoy  Oui? 00:14, 15 јануари 2009 (UTC)

За имињата на статиите за фирми, филмови, видео игри... уреди

Дискусија по повод дискутабилното именување на статиите за филмови, компании, музички групи и сл. --Brainmachinewtf? 17:56, 19 јануари 2009 (UTC)

Иницијатива 2009-година на астрономијата уреди

Иницијатива
           Здраво, Bjankuloski06/Архива 10!
Голема благодарност за Вашите придонеси во исполнувањето на целите на досегашните иницијативи. Како што веќе знаете 2009 е прогласена за меѓународна година на астрономијата, па затоа на Википедија на македонски јазик е покрената иницијатива за зголемување на бројот на статии поврзани со астрономијата, како и проширување на постоечките, создавање на нови портали, шаблони и инфокутии во тековната година. Во функција на оваа иницијатива е ВикиПроектот Астрономски објекти. Секој Ваш придонес е добредојден. Се надевам дека активно ќе учествувате во оваа иницијатива и ќе помогнете за достигнување на посакуваните цели,

      Поздрав и успешна работа!

--Kiril Simeonovski (разговор) 13:56, 23 јануари 2009 (UTC)

Избрана мултимедијална содржина на денот уреди

Види предлог за Избрана мултимедијална содржина на денот, согласно нашата претходна дискусија. Поздрав.--brest (разговор) 12:58, 28 јануари 2009 (UTC)

Иницијатива 500 (избрани) статии уреди

Иницијатива 500 (избрани) статии
           Здраво, Bjankuloski06/Архива 10!
Најпрвин сакам да Ви се заблагодарам за Вашите придонеси во остварувањето на целите на претходните иницијативи. Сакам да Ве известам дека на Википедија на македонски јазик се покренува иницијативата за уредување на 500 (избрани) статии, која ќе има за цел проширување на постоечките и уредување на нови квалитетни статии, кои без поголеми промени може да бидат избрани на Главната страница. Може да придонесувате со уредување на квалитетни статии од сите области. Подобрените квалитетни статии или новите квалитетни статии додадете ги во порталот со 500 статии. Порталот служи и како увид за тоа како напредуваме во остварувањето на целта, а е и помагало за полесен избор на избрана содржина. Се надевам дека активно ќе учествувате во оваа иницијатива и ќе помогнете за достигнување на посакуваните цели,

      Поздрав и успешна работа!

--Kiril Simeonovski (разговор) 00:35, 1 февруари 2009 (UTC)

Конвенции за именување. уреди

Те молам види го ова! [1] --Макс(разговор) 14:08, 9 февруари 2009 (UTC)

Пршање уреди

Колку што јас можев да видам има некоја грешка со шаблоните од главната страна. Имено ја покажува избраната статија од пред две недели а треба статијата крокодиловидно. Бидејќи имаат дозвола админи само, чепни ја.--MacedonianBoy 10:22, 16 февруари 2009 (UTC)

Мултимедијална содржина на главната страница уреди

Гласањето во Портал/Идеи за избрана мултимедијална содржина на денот на главната страница заврши во предвидениот рок, со 10 гласа   , ниту еден против или воздржан глас. Соодветните измени на главната страница се направени, така да сега нашата главна страница како што можете да забележите е збогатена и со оваа содржина, благодарност до Bjankuloski06 кој активно работи на commons за да имаме извонредни преводи на описот на содржините во оваа секција, благодарност за вашата подршка на оваа идеја. Можете да помогнете со превод на соодветните страници на Commons:Медија на денот. Поздрав. --brest (разговор) 20:46, 16 февруари 2009 (UTC)

Известување уреди

Да ве информираме дека на Facebook се формира група Wikimedia Macedonia. Доколку сакате да бидете дел од таа група слободно придружете се. Поздрав--MacedonianBoy 08:58, 20 февруари 2009 (UTC)

медија на денот уреди

почекај малку, јас ќе ги преземам од commons.--brest (разговор) 10:08, 1 март 2009 (UTC)

Завршено, можеш да продолжиш со работа. Значи уредувај ги описите (за медија и слика) само на commons а од таму со бот ќе ги преземаме за секој нареден месец при крајот од тековниот месец. Доколку после преземањето има потреба од измена тогаш измената ја правиш и на commons и на мк.википедија, ако има поголем обем на измени за месец кој е веќе преземен, тогаш може истите измени да се направат само на commons а потоа повторно да се пушти ботот да ги преземе од таму.--brest (разговор) 11:40, 1 март 2009 (UTC)

Поздрав, како што реков на почетокот од овој месец (види мој коментар на мојата страница за разговор и коментар погоре), потребно е да се средат преводите на македонски само на commons, потоа со помош на бот (кој го имам веќе креирано) од таму директно ќе се префрлат на мк.вики, за секој нареден месец на крајот од тековниот месец. Тоа значи дека на commons можеш да ги средуваш преводите за сите расположиви содржини (тековен и наредни месеци). Покрај преводите може да се средуваат и врски до мк статиите за поимите кои се појавуваат во описите на содржините (како што до сега тоа го имаш работено). Доколку има потреба од измена на веќе преземени податоци од commons на мк.вики тогаш евентуалните измени треба да се прават и на commons и на мк.вики. --brest (разговор) 08:31, 18 март 2009 (UTC)

Јули, 2009, MOTD/POTD уреди

  • POTD за јули 2009 префрлено на mk.wiki
  • МOTD за јули 2009 префрлено на mk.wiki--brest (разговор) 14:10, 24 јуни 2009 (UTC)

Декември, 2009, MOTD/POTD уреди

  • POTD за декември 2009 префрлено на mk.wiki
  • МOTD за декември 2009 префрлено на mk.wiki--brest (разговор) 15:01, 30 ноември 2009 (UTC)


Мај, 2010 уреди

Википедија:Избрана слика/2009/мај & Википедија:Избрана медија/2009/мај се средени. Одлична работа.--brest (разговор) 21:05, 24 април 2009 (UTC)

Јуни, 2010 уреди

Како што забележа ти подготвив терен за работа на commons. Гледам некои датуми за мултимедија сеуште не се избрани и таму. Ќе почекаме до последниот момент да не додадат уште некоја, па ќе ги преземам одеднаш од таму. --brest (разговор) 10:55, 25 мај 2010 (UTC)

Interwikis for categories уреди

Could you please tell Корисник:Boyan, Корисник:Kiril Simeonovski and Корисник:MacedonianBoy to add interwikis (at least English one) when creating categories? Thank you. --EugeneZelenko (разговор) 04:28, 6 март 2009 (UTC)

Ај ќе ставаме. Поздрав--MacedonianBoy 23:03, 6 март 2009 (UTC)
Thank you for help! You could also may be interested in keeping an eye on this page for reminding others. --EugeneZelenko (разговор) 03:50, 7 март 2009 (UTC)
Could you please also tell this to Корисник:Raso mk? Thank you. --EugeneZelenko (разговор) 03:09, 14 март 2009 (UTC)

Известување уреди

Видете ја последната секција за марионетство. Ви благодарам.--MacedonianBoy 14:45, 21 март 2009 (UTC)

Избрана содржина уреди

Здраво. Ќе Ве замолам ако може да го смените шаблонот на страниците за израна слика и избрана медија. Имено, страниците беа префрлени од именскиот простор статии во именскиот простро Википедија, па сега носат наслов Википедија:Избрана слика и Википедија:Избрана медија, наместо Главна страница / избрана слика или Главна страница / избрана медија. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 20:01, 11 април 2009 (UTC)

„Интернационален“ мајстор или „меѓународен“ мајстор уреди

Здраво. Видов дека сте го замениле (превеле) зборот „интернационален“ со „меѓународен“ на сите места во статијата Шаховска олимпијада - 1972. Но, сепак во шаховската литература на македонски јазик, а и по шаховските колумни и коментари најчесто се употребува поимот „интернационален мајстор“. Не знаев дали да го преведам пред уредувањето на статијата, но сепак се одлучив да го оставам со цел статијта да остане во согласност со стручните коментари и толкувања на шаховските настани. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 20:01, 23 април 2009 (UTC)

Предлог за преведување на референци уреди

Видете ја дискусијата за предлогот за преведување на референците (не сите, видете за повеќе детали во излагањето на селската чешма) на македонски јазик, поткрепена со примери. Можете да дадете свој предлог и да придонесете кон развивањето на дискусијата. -{админинстратор}-   гитардемон 23:35, 23 април 2009 (UTC)

Избрана слика за 30 мај уреди

Здраво Бојан. Изразив негодување за одредена слика предложена да биде избрана на 30 мај. Те молам ѕирни го тука и дади свое мислење за мојот предлог. Поздрав--MacedonianBoy 10:23, 27 април 2009 (UTC)

Назад на корисничката страница на „Bjankuloski06/Архива 10“.