Горчлива цреша (турски: Acı Kiraz) — турски филм снимен во 2020 година во режија на Серкар Акар. Филмот е снимен во Македонија (Скопје и Битола). Во филмот учествуваат глумци од Турција и од Македонија.

„Горчлива цреша“
РежисерСеркар Акар
ПродуцентСеркар Акар
Главни улогиХалил Ергун
Бедија Беговска
Ертан Шабан
Луран Ахмети
Сара Климоска
Мустафа Јашар
Сузан Акбелге
Ердал Басикчиоглу
Маја Андоновска
Ерман Шабан
Премиера2020
ЗемјаТурција
Македонија

Улоги уреди

Глумец Улога
Ердал Басикчиоглу Антонио
Халил Ергун Африм
Бедија Беговска Мајка на Гајур
Ертан Шабан Стока
Луран Ахмети Пано
Ерман Шабан Лјулзим
Булент Сакрак Гајур
Сузан Акбелге Прва медицинска сестра
Елена Андоновска Австралиска жена
Мустафа Јашар
Сара Климоска Украинска жена
Тони Михајловски
Елјеса Касо Димитар
Зекир Сипахи Тодор
Осман Али Работник
Дениз Абдула Абдула
Атила Клинче Клиент во Виена
Несрин Таир др. Петровска
Белчим Билгин др. Панова
Џенап Самет Горан
Наџи Шабан Шофер
Благица Трпковска Мајката на донорот
Јасин Јилмаз Неџми
Ивана Павлаковиќ Мигрант
Филип Мирчевски Шефот на казиното
Филиз Ахмет