Збогум, Румелија (ТВ-серија)

(Пренасочено од Збогум Румелија (ТВ-серија))

Збогум, Румелија (турски: Elveda Rumeli) — турска серија снимена во Македонија (Битола) во режија на Сердар Акар, а произведена од Адам филм од Турција и Сектор филм од Македонија. На овој проект е анганжирана техничка и глумечка екипа од мешан состав од Турција и Македонија. Серијата се прикажувала од 20 септември 2007 до 19 октомври 2009 година на ATV-телевизија, Турција. Во Македонија се прикажувала на телевизија „Сител“.

Збогум, Румелија
Податотека:Збогум Румелија.jpg
Режирана одСердар Акар
УлогиЕрдал Озјагчилар
Шебнем Сонмез
Толгахан Сајишман
Филиз Ахмет
Беррак Тузунатач
Туна Орхан
Бедија Беговска
Мустафа Јашар
Ѓокхан Мете
Ерман Шабан
Сузан Акбелге
Ертан Шабан
Луран Ахмети
Перихан Ејупи-Туна
Петар Мирчевски
Елјеса Касо
Осман Али
Зекир Сипахи
Салаетин Билал
Наџи Шабан
Абдурахман Рахман
Мушереф Лозана
Петар Димоски
Борис Чоревски
Билјана Јовановска
Земја на потеклоТурција Турција
Македонија Македонија
Првичен јазиктурски
Бр. на сезони3
Бр. на епизоди83
Производство
МестоположбаМакедонија Битола, Македонија
Прикажување
Првично прикажување20 септември 2007 — 19 октомври 2009

Улоги

уреди
Глумец Улога
Ердал Озјагчилар Рамиз
Шебнем Сонмез Фатма
Толгахан Сајишман Мустафа
Филиз Ахмет Зарифе
Бедија Беговска Бедија
Мустафа Јашар Бајтар
Ѓокхан Мете Касап Ѓабар
Ертан Шабан Александар Македонски
Луран Ахмети Димитри
Перихан Ејупи-Туна Муневер
Петар Мирчевски Петрус
Елјеса Касо Командир Џезми
Ерман Шабан Кајмакам Дилавер
Сузан Акбелге Мерјем
Салаетин Билал Масер Паша
Туна Орхан Хасан
Беррак Тузунатач Вахиде
Јуџел Ертен Мехмет Ефенди
Гулчин Сантирчиоглу Хатиџе
Зекир Сипахи Папас Ефенди
Шефкет Наим Хасан Имам Ефенди
Нади Гулер Терзи Никола
Caner Music Илјас
Огнен Дранговски Јане Сандански
Благоја Спиркоски Џумерко Трговец
Фирдаус Неби Стефан
Наџи Шабан Кристо
Борис Чоревски Џамбо
Ердоан Максут Кајмакам
Осман Али Иван
Трајче Иваноски Трговец
Марјан Чакмакоски
Салих Бадемчи Музафер
Махир Ипек Ахмет Екрем
Мустафа Акташ Ѓорѓи
Рамадан Махмут
Мушереф Лозана
Маја Андоновска Софи
Атила Клинче Министерот
Сузан Максут
Филип Мирчевски
Абдурахман Рахман Кочијашот
Билјана Јовановска Марика
Петар Димоски Халим
Јуџел Ертен Мехмет
Најдо Тодески
Илко Стефановски Осман
Горан Ивановски
Андон Јовановски Џандарман
Цветанка Чавлеска
Соња Михајлова Селанка

Надворешни врски

уреди