Кралски фудбалски сојуз на Белгија

Кралската Фудбалска Асоцијација на Белгија (холандски: Koninklijke Belgische Voetbalbond, (КФАБ) француски: Union Royale Belge des Societes de Football Association) (КФУАБ) односно (КФАБ/КФУАБ) е главна фудбалска организација во Белгија. Седиштето на организацијата се наоѓа во Брисел.

Кралски фудбалски сојуз на Белгија
Основана1895
HeadquartersБрисел
Примена во ФИФАФИФА (1904)
Мрежно местоhttps://www.rbfa.be/

Фудбалската Асоцијација на Белгија е основана во 1895 година а член на ФИФА од 1904. Член на УЕФА од самото формирање на оваа организација во 1954 година.

КФА на Белгија организира систем на фудбалски натпреварувања:

Надворешни врски

уреди
Меѓународен фудбал

ФИФА | Светско првентсво | Куп на конфедерации | У-20 Светско првенство | У-17 Светско првенство | Летни олимписки игри | Азиски игри | Сеафрикански игри | Панамерикански игри | Островски игри | Светско рангирање | Играч на годината | Екипи | Кодови

     Азија: АФЦАзиски купУ-22У-19У-16У-14
     Африка: ЦАФАфрикански куп на нациите
     Северна Америка: КОНКАКАФЗлатен куп
     Јужна Америка: КОНМЕБОЛКопа Америка
     Океанија: ОФЦКуп на нациите
     Ервопа: УЕФАЕвропско првенство
     Вон-ФИФА: N.F.-Board
ВИВА светски куп
 
Европски национални фудбалски сојузи (UEFA)

Австрија | Азербејџан | Албанија | Англија | Андора | Белгија | Белорусија | Босна и Херцеговина | Бугарија | Велс | Германија | Грција | Данска | Ерменија | Естонија | Израел | Република Ирска | Исланд | Италија | Казахстан | Кипар | Латвија | Литванија | Лихтенштајн | Луксембург | Македонија | Малта | Молдавија | Норвешка | Полска | Португалија | Романија | Русија | Сан Марино | Северна Ирска | Словачка | Словенија | Србија | Турција | Украина | Унгарија | Фарски Острови | Финска | Франција | Грузија | Холандија | Хрватска | Црна Гора | Чешка | Швајцарија | Шведска | Шкотска | Шпанија