Фудбалски сојуз на Лихтенштајн

Фудбалска асоцијација на Лихтенштајн (Liechtensteiner Fussballverband ФАЛ) — највисокото фудбалско тело во Лихтенштајн, кое ги организира натпреварите во Купот на Лихтенштајн и ја води репрезентацијата на Лихтенштајн

Фудбалски сојуз на Лихтенштајн
Основана1934
HeadquartersШан
Примена во ФИФАФИФА (1974)
Мрежно местоhttps://www.lfv.li/

Асоцијацијата е основана во 1933 година, а е примена во Светската фудбалска федерација ФИФА во 1974 кога станала и член на УЕФА Европската фудбалска унија.

Асоцијацијата нема своја лига поради малиот број на клубови (7) кои играат во швајцарските лиги. Поради тоа, Лихтенштајн е единствената европска земја кога нема свој претставник во квалификациите за Лигата на шампионите.

Меѓународен фудбал

ФИФА | Светско првентсво | Куп на конфедерации | У-20 Светско првенство | У-17 Светско првенство | Летни олимписки игри | Азиски игри | Сеафрикански игри | Панамерикански игри | Островски игри | Светско рангирање | Играч на годината | Екипи | Кодови

     Азија: АФЦАзиски купУ-22У-19У-16У-14
     Африка: ЦАФАфрикански куп на нациите
     Северна Америка: КОНКАКАФЗлатен куп
     Јужна Америка: КОНМЕБОЛКопа Америка
     Океанија: ОФЦКуп на нациите
     Ервопа: УЕФАЕвропско првенство
     Вон-ФИФА: N.F.-Board
ВИВА светски куп
Европски национални фудбалски сојузи (UEFA)

Австрија | Азербејџан | Албанија | Англија | Андора | Белгија | Белорусија | Босна и Херцеговина | Бугарија | Велс | Германија | Грција | Данска | Ерменија | Естонија | Израел | Република Ирска | Исланд | Италија | Казахстан | Кипар | Латвија | Литванија | Лихтенштајн | Луксембург | Македонија | Малта | Молдавија | Норвешка | Полска | Португалија | Романија | Русија | Сан Марино | Северна Ирска | Словачка | Словенија | Србија | Турција | Украина | Унгарија | Фарски Острови | Финска | Франција | Грузија | Холандија | Хрватска | Црна Гора | Чешка | Швајцарија | Шведска | Шкотска | Шпанија