Фудбалски сојуз на Словачка

Фудбалска федерација на Словачка (словачки: Slovenský futbalový zväz, SFZ) е управно тело за фудбал во Словачка, сместено во Братислава.

Фудбалски сојуз на Словачка
УЕФА УЕФА
Основана4 ноември 1938
HeadquartersБратислава
Примена во ФИФА1994
1993
ПретседателЈан Ковачик
Мрежно местоhttps://www.futbalsfz.sk

Надворешни врски уреди