Ватерполо на Летните олимписки игри 1988

Ватерполото на Летните олимписки игри 1988 — официјален ватерполски турнир на Олимписките игри. Турнирот се одржал во Сеул, Јужна Кореја. На турнирот учествувале вкупно 12 репрезентации.

Ватерполо на Летните олимписки игри 1988
Раководен орган
Дисциплини 2 (мажи: 1; жени: 1)
Игри
1896 1900 1904 1908 1912 1920
1924 1928 1932 1936 1948 1952
1956 1960 1964 1968 1972 1976
1980 1984 1988 1992 1996 2000
2004 2008 2012 2016 2020
Освојувачи на медали

Првото место го освоил Југославија, второто САД и третото СССР.

Табела уреди

    Југославија
    САД
    СССР
4   Западна Германија
5   Унгарија
6   Шпанија
7   Италија
8   Австралија
9   Грција
10   Франција
11   Кина
12   Јужна Кореја