Филипините на Олимписките игри

Филипините првпат настапиле на Олимписките игри во 1924 година и оттогаш учествувал на сите игри освен на Летните олимписки игри во 1980 година кога истите ги бојкотирале.

Филипини на Олимписките игри

Знаме на Филипини
МОК-код  PHI
НОК Олимписки комитет на Филипини
POC-врска
Олимписка историја
Летни олимпијади
1924 • 1928 • 1932 • 1936 • 1948 • 1952 • 1956 • 1960 • 1964 • 1968 • 1972 • 1976 • 1980 • 1984 • 1988 • 1992 • 1996 • 2000 • 2004 • 2008 • 2012
Зимски олимпијади
1972 • 1976 • 1980 • 1984 • 1988 • 1992 • 1994 • 1998 • 2002 • 2006

На Зимските олимписки игри Филипините за првпат настапиле во 1972 година.

Спортистите на Филипини на Олимписките игри досега имаат освоено 9 медали.

Националниот олимписки комитет на Филипини бил основан во 1911 година и бил признаен во 1929 година.

Освоени медали на ЛОИ  
Место   Злато   Сребро   Бронза Вкупно
Париз 0 0 0 0
Амстердам 0 0 1 1
Лос Анџелес 0 0 3 3
Берлин 0 0 1 1
Лондон 0 0 0 0
Хелсинки 0 0 0 0
Мелбурн и Стокхолм 0 0 0 0
Рим 0 0 0 0
Токио 0 1 0 1
Мексико Сити 0 0 0 0
Минхен 0 0 0 0
Монтреал 0 0 0 0
190 Москва Филипините не учествувале
Лос Анџелес 0 0 0 0
Сеул 0 0 1 1
Барселона 0 0 1 1
Атланта 0 1 0 1
Сиднеј 0 0 0 0
Атина 0 0 0 0
Пекинг 0 0 0 0
Лондон
Вкупно 0 2 7 9
Освоени медали на ЗОИ  
Место   Злато   Сребро   Бронза Вкупно
Сапоро 0 0 0 0
Инсбрук Филипините не учествувале
Лејк Плесид Филипините не учествувале
Сараево Филипините не учествувале
Калгари 0 0 0 0
Албервил 0 0 0 0
Лилехамер Филипините не учествувале
Нагано Филипините не учествувале
Солт Лејк Сити Филипините не учествувале
Торино Филипините не учествувале
Ванкувер Филипините не учествувале
Вкупно 0 0 0 0