Влада на Руската Федерација

(Пренасочено од Управување со Русија)

Владата на Руската Федерација (руски: Правительство Российской Федерации) е највисокиот федерален орган на извршната власт во Руската Федерација.

Премиер: Димитриј Медведев 2012-05-078 мај 2012
Прв вицепремиер на Русија: Игор Шувалов 2008-05-1212 мај 2008
Заменик на премиерот: Олга Голодец 2012-05-2121 мај 2012
Заменик на премиерот: Аркадиј Дворкович 2012-05-2121 мај 2012
Заменик на премиерот: Дмитриј Козак 2008-10-1414 октомври 2008
Заменик на премиерот: Дмитриј Рогозин 2011-12-2323 декември 2011
Заменик на премиерот: Владислав Сурков 2011-12-2727 декември 2011
Полномоштен претставик на премиерот во сојузните окрузи: Александар Хлопонин 2010-19-0119 јануари 2010
Министер за внатрешни работи Владимир Колоколцев 2012-05-2121 мај 2012
Министер за вонредни ситуации Владимир Пучков 2012-05-2121 мај 2012
Министер за здравство Вероника Скворцова 2012-05-2121 мај 2012
Министер за надворешни работи Сергеј Лавров 2004-03-099 март 2004
Министер за култура Владимир Медински 2012-05-2121 мај 2012
Министер за одбрана Анатолиј Сердјуков 2007-02-1515 февруари 2007
Министер за образование и наука Дмитриј Ливанов 2012-05-2121 мај 2012
Министер за развој на Далечниот Исток Виктор Ишаев 2012-05-2121 мај 2012
Министер за кримски работи Олег Савелјев 2014-03-3131 март 2014
Министер за природни ресурси и екологија Сергеј Донски 2012-05-2121 мај 2012
Министер за трговија Денис Мантуров 2012-05-2121 мај 2012
Министер за економски развој Олег Говорун 2012-05-2121 мај 2012
Министер за комуникации Николај Никифоров 2012-05-2121 мај 2012
Министер за земјоделство Николај Фјодоров 2012-05-2121 мај 2012
Министер за спорт и туризам Виталиј Мутко 2008-05-1212 мај 2008
Министер за транспорт Максим Соколов 2012-05-2121 мај 2012
Министер за труд и социјална заштита Максим Топилин 2012-05-2121 мај 2012
Министер за финансии Антон Силуанов 2011-12-1616 декември 2011
Министер за правда Александар Коновалов 2012-05-2112 мај 2008
Министер за економски развој Андреј Белоусов 2012-05-2121 мај 2012
Министер за енергетика Александар Новак 2012-05-2121 мај 2012
Министер без ресор: Михаил Абизов 2012-05-2121 мај 2012