Предлошка:Починат

(Пренасочено од Предлошка:Починал на)

[[{{{1}}} {{{2}}}]] [[{{{3}}}]] [[Категорија:Починати на {{{1}}} {{{2}}}]] [[Категорија:Починати на {{{1}}} {{{2}}}]][[Категорија:Починати во {{{3}}} година]] [[Категорија:Починати во {{{2}}}]] [[Категорија:Починати во {{{3}}} година]] [[Категорија:Починати во {{{3}}} година]]

Начин на употребаУреди

Предлошката се употребува во биографски статии кога се наведува датумот кога личноста починала. Можни се следниве влезни параметри:

ден кога личноста починала, бројчена вредност од 1 до 31
месец во која личноста починала, назив на месецот напишан на македонски јазик со употреба на македонска кирилица при што почетната буква на месецот е мала: јануари, февруари, март, април, мај, јуни, јули, август, септември, октомври, ноември и декември.
година во која личноста починала, пример 1990, 238, 123 пне

Примери за користењеУреди

Скриени категории:
Категорија:Починати на 1 мај 1960
Категорија:Починати на 1 мај
Категорија:Починати во мај 1960
Категорија:Починати во мај
Категорија:Починати во 1960 година

Можно е испуштање на некои параметри при што при повикување на предлошката положбата за соодветниот параметар останува празна

Скриени категории:
Категорија:Починати во мај 1960 година
Категорија:Починати во мај
Категорија:Починати во 1960 година
  • {{Починат|||1960}} ---> 1960
Категорија:Починати во 1960 година