Прва македонска кошаркарска лига 2004/05 - Разигрување

Првата македонска кошаркарска лига 2004/05 - Разигрување била конечната фаза на Првата македонска кошаркарска лига 2004/05. Разигрувањата започнале на 5 мај, а завршиле на 24 мај 2005 година. Четири екипи играле во разигрувањето преку пласманот од Супер лигата. Разигрувањето го освоил Фершпед Работнички и така станал првак на сезоната.

Костур уреди

  Полуфинале Финале
                                 
  1  Фершпед Работнички 72 56 98 -  
4  ФОН 76 51 79 -  
  1  Фершпед Работнички 87 68 77 72 71 -
  2  Вардар Осигурување 56 72 65 84 63 -
2  Вардар Осигурување 82 71 72 -
  3  МЗТ Аеродром 2000 63 81 71 -  

Полуфинале уреди

(1) Фершпед Работнички против (4) ФОН уреди

Поради подобар меѓусебен биланс во лигашкиот дел, серијата започнала со 1-0 за Фершпед Работнички.

5 мај
2005
20:15
[1][2] Фершпед Работнички 72, ФОН 76    Спортска сала Градски Парк, Скопје[3]
Четвртини: 12-27, 20-17, 16-18, 24-14
Пое: А. Димитровски 18
Ско: Т. Симиќ 12
Пое: С. Петровски 35
Ско: повеќемина-2 10
Дод: повеќемина-2 4
Израмнета серијата, 1-1
7 мај
2005
19:00
[4][5] ФОН 51, Фершпед Работнички 56    Училишна сала Нико Нестор, Струга[6]
Четвртини: 21-17, 6-10, 17-17, 7-12
Пое: В. Крстевски 14 Пое: Т. Симиќ 25
Фершпед Работнички води во серијата, 2-1
11 мај
2005
19:30
[7][8] Фершпед Работнички 98, ФОН 79    Спортска сала Градски Парк, Скопје[9]
Четвртини: 19-26, 22-13, 31-23, 26-17
Пое: Т. Симиќ 28
Ско: Т. Симиќ 10
Дод: Г. Самарџиев 11
Пое: В. Крстевски 19
Ско: К. Павловски 14
Дод: Петровски 6
Фершпед Работнички ја освоил серијата, 3-1

Ова било прва серија во разигрувањата помеѓу овие две екипи.

(2) Вардар Осигурување против (3) МЗТ Аеродром 2000 уреди

Поради подобар меѓусебен биланс во лигашкиот дел, серијата започнала со 1-0 за Вардар Осигурување.

5 мај
2005
17:00
[1][2] Вардар Осигурување 82, МЗТ Аеродром 2000 63    СРЦ Кале, Скопје[3]
Четвртини: 16-21, 15-17, 24-17, 27-8
Пое: Д. Соколов 22 Пое: повеќемина-2 15
Вардар Осигурување води во серијата, 2-0
7 мај
2005
21:00
[4][5] МЗТ Аеродром 2000 81, Вардар Осигурување 71    Спортска сала Јане Сандански, Скопје[6]
Четвртини: 18-17, 24-19, 13-20, 26-15
Пое: Ѓ. Талевски 19
Ско: Д. Гаштарски 8
Дод: Д. Гаштарски 5
Пое: Т. Грнчаров 19
Ско: З. Гоцевски 8
Дод: повеќемина-2 4
Вардар Осигурување води во серијата, 2-1
11 мај
2005
17:00
[7][8] Вардар Осигурување 72, МЗТ Аеродром 2000 71    СРЦ Кале, Скопје[9]
Четвртини: 14-12, 24-22, 22-17, 12-20
Пое: Д. Соколов 18
Ско: Ф. Кралевски 6
Пое: С. Хаџивасилев 15
Ско: Ѓ. Талевски 7
Дод: повеќемина-2 4
Вардар Осигурување ја освоил серијата, 3-1

Финале уреди

(1) Фершпед Работнички против (2) Вардар Осигурување уреди

Поради подобар меѓусебен биланс во лигашкиот дел, серијата започнала со 1-0 за Фершпед Работнички.

14 мај
2005
19:30
[10][11] Фершпед Работнички 87, Вардар Осигурување 56    Спортска сала Градски Парк, Скопје[12]
Четвртини: 20-19, 9-19, 23-7, 35-11
Пое: С. Станковиќ 22
Ско: Т. Симиќ 11
Дод: Г. Самарџиев 7
Пое: З. Гоцевски 13
Ско: З. Гоцевски 8
Дод: Д. Мираковски 3
Фершпед Работнички води во серијата, 2-0
17 мај
2005
19:00
[13][14] Вардар Осигурување 72, Фершпед Работнички 68    Спортска сала Јане Сандански, Скопје[15]
Четвртини: 24-19, 20-15, 10-15, 18-19
Пое: Д. Мираковски 21
Ско: З. Гоцевски 12
Дод: повеќемина-2 3
Пое: А. Димитровски 16
Ско: Б. Трајковски 8
Дод: Г. Самарџиев 8
Фершпед Работнички води во серијата, 2-1
19 мај
2005
20:30
[16][17] Фершпед Работнички 77, Вардар Осигурување 65    Спортска сала Градски Парк, Скопје[14]
Четвртини: 23-12, 17-9, 19-16, 16-28
Пое: Д. Тасовски 22
Ско: Д. Тасовски 12
Дод: Д. Тасовски 4
Пое: С. Аврамовски 15
Ско: Т. Грнчаров 10
Фершпед Работнички води во серијата, 3-1
21 мај
2005
21:00
[18][19] Вардар Осигурување 84, Фершпед Работнички 72    Спортска сала Јане Сандански, Скопје
Гледачи: 200
Канал 5[16]
Четвртини: 20-19, 20-16, 20-26, 24-11
Пое: Т. Грнчаров 25
Ско: Ф. Кралевски 8
Дод: Д. Соколов 6
Пое: Д. Тасовски 29
Ско: Д. Тасовски 9
Дод: Д. Тасовски 4
Фершпед Работнички води во серијата, 3-2
24 мај
2005
19:30
[20][21] Фершпед Работнички 71, Вардар Осигурување 63    Спортска сала Градски Парк, Скопје[22]
Четвртини: 25-15, 14-20, 13-12, 19-16
Пое: Т. Симиќ 26
Ско: Т. Симиќ 8
Дод: Г. Самарџиев 7
Пое: З. Гоцевски 16
Ско: Т. Грнчаров 10
Дод: Д. Мираковски 7
Фершпед Работнички ја освоил серијата, 4-2

Ова било прва серија во разигрувањата помеѓу овие две екипи.

Наводи уреди

 1. 1,0 1,1 Судиите се срамеа да свират технички[мртва врска] dnevnik.mk 7 мај 2005
 2. 2,0 2,1 Судиите го "избркаа" МЗТ во соблекувалните[мртва врска] vest.com.mk 6 мај 2005
 3. 3,0 3,1 Вардар против МЗТ се лечи од поразот во Купот[мртва врска] vest.com.mk 5 мај 2005
 4. 4,0 4,1 МЗТ осигура уште еден, рибрејк на првакот[мртва врска] dnevnik.mk 9 мај 2005
 5. 5,0 5,1 МЗТ не дозволи подолг одмор за Вардар пред финалето[мртва врска] vest.com.mk 9 мај 2005
 6. 6,0 6,1 Викендов на спортските терени[мртва врска] vest.com.mk 7 мај 2005
 7. 7,0 7,1 Вардар на крилјата на Соколов[мртва врска] dnevnik.mk 12 мај 2005
 8. 8,0 8,1 Вардар Осигурување и Фершпед Работнички во финале[мртва врска] vest.com.mk 12 мај 2005
 9. 9,0 9,1 Вардар О. Фершпед Р. пред пласман во финалето[мртва врска] vest.com.mk 11 мај 2005
 10. Играчите се тепаа, судиите им се виновни[мртва врска] dnevnik.mk 16 мај 2005
 11. Запече грнето[мртва врска] vest.com.mk 16 мај 2006
 12. Вардар нов предизвик за Работнички[мртва врска] dnevnik.com.mk 14 мај 2005
 13. Вардар ја врати неизвесноста[мртва врска] dnevnik.mk 19 мај 2005
 14. 14,0 14,1 Прв финален триумф за Вардар[мртва врска] vest.com.mk 19 мај 2005
 15. Шестмина играчи ќе паузираат[мртва врска] vest.com.mk 17 мај 2005
 16. 16,0 16,1 Шпедитерите напаѓаат на 12. титула[мртва врска] dnevnik.mk 21 мај 2005
 17. Прва меч-топка за Фершпед Работнички[мртва врска] vest.com.mk 21 мај 2005
 18. „Секој царува во својот двор“. vecer.mk. 23 мај 2005. Посетено на 9 јануари 2019.[мртва врска]
 19. Вардар осигура уште еден меч во Градски парк[мртва врска] dnevnik.mk 23 мај 2005
 20. Дванаесетта титула за Ф. Работнички dnevnik.mk 26 мај 2005
 21. Фершпед Работнички шампион по 12-ти пат vest.com.mk 26 мај 2005
 22. Втора меч-топка за Работнички vest.com.mk 24 мај 2005

Надворешни врски уреди