ДСУ „Нико Нестор“ - Струга

Средното училиште „Нико Нестор“ се наоѓа во Струга, општина - Струга. Познато е по неколкуте тепачки на ученици од македонска и албанска националност, по што биле воведени одделни етнички смени [1]. По кратко време етничките смени се укинати и наставата се одвива во мешани смени.

„Нико Нестор“
„Niko Nestor“
Место
Општина: Струга
Место: Струга
Адреса: ул. „Пролетерски бригади“ бб Струга
Основни информации
Директор: Васил Максимоски
Настава на: македонски и албански
Контакт информации
Портал nikonestor.schools.edu.mk

Формирање и развојУреди

Учество на натпревариУреди

Освоени наградиУреди

Познати личности кои учеле во ова училиштеУреди

Познати личности кои предавале во ова училиштеУреди

ИзвориУреди

  1. Канал 5: Одлучено е наставата во Нико Нестор да се одвива во етнички смени

Надворешни врскиУреди