Менада (награда)

Менада — награда која се доделува за врвни достигнувања во областа на танцот. Наградата „Менада“ традиционално ја доделува Фестивалот за современ танц „Танц фест“ и е од меѓународен карактер. Наградата е наречена според Менадите кои биле ритуални танчарки и свештенички на богот Дионис во антиката.

ЛауреатиУреди

ПоврзаноУреди

НаводиУреди