Борис Чушкаров

Борис Чушкаров (Боро Чушкар) (Куманово, 28 јануари 1916 - Скопје, 19 септември 1982) бил македонски комунист. Основач и прв раководител на ОЗНА во СРМ. Учесник на Првото заседание на АСНОМ.

Писмо на Боро Чушкар испратено до ГШ, 1944.

Во 1940 година станува член на КПЈ. Истата година, заедно со Душан Недељковиќ, Блажо Орландиќ и Антон Колендиќ, е интерниран во логор во Билеќа. Во 1944 година е политички комесар на Шеснаесеттиот македонски корпус.